booked.net

Eveniment

„Ținutul Buzăului” vedeta primului
reality-show în social media din România!
„Vineri, 24 iunie, 10 oaspeți de seamă, creatori de conținut celebri în online, vor ajunge în Ținutul Buzăului, vor explora teritoriul timp de 5 zile și vor spune tuturor despre experiența magică și autentică pe care o oferă acest teritoriu”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, pe pagina personală de facebook.
 
.......................................................................................................
Marcel Ciolacu cheamă Coaliţia
la dialog cu partenerii
sociali şi mediul de afaceri
* „Știu că mediul privat este motorul economic al oricărei țări, dar, mai presus de orice, cred cu tărie că avem datoria de a găsi soluțiile care să ofere României echitate și solidaritate socială”
Liderul PSD, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, face din nou primul pas în Coaliţie şi invită colegii de la guvernare să vină cu propuneri, care să întrevadă o soluţie viabilă la criza accentuată, în special în zona socială, rezultantă a degringoladei preţurilor (liberalizate!) la energie, situaţie amplificată de războiul dintre Rusia şi Ucraina.
...............................................................................
Campanie pentru protejarea şi înfrumuseţarea
mediului la Mărăcineni de Buzău:
Regula celor 72 de ore
La jumătatea lunii mai, primarul comunei Mărăcineni de Buzău, Constantin Dumitru, a dat startul unei campanii locale pentru igienizarea spaţiilor publice, care se află în imediata apropiere a locuinţelor, sau mărginaşe zonelor rezidenţiale. Deja s-a intrat în cea de-a doua lună a campaniei, dar angajaţii Gospodăriei Locale, de pe lângă Primăria Mărăcineni, încă mai au de lucru, iar pe agenda lor zilnică, în afară de intervenţii la probleme tehnice reclamate de cetăţeni (la reţeaua de apă sau la cea  de canalizare) apar mai mai multe puncte în care încă este nevoie să se intervină pentru igienizare!!...

 

Share

avramescu_univ2.jpgNoutate absolută pentru comunitatea buzoiană. Odată cu începerea noului an universitar, la Buzău s-a deschis o filială a Universităţii „Dunărea de Jos”, din Galaţi, instituţie de învăţământ superior, care va funcţiona cu trei facultăţi: Drept, Agricultură şi Educaţie fizică şi sport, pentru primii 170 de studenţi.

Îi mulţumesc în mod deosebit domnului rector Profesor Universitar Doctor Lucian Georgescu, un om de o valoare inegalabilă, omul care mi-a răspuns fără nicio ezitare când i-am spus despre nevoia buzoienilor de a avea acasă o universitate!”, anunţa pe pagina personală de socializare deputatul liberal, de Buzău, Gabriel Avramescu.

universitate.jpg

Este o promisiune de campanie a tânărului politician buzoian, împlinită, pentru care ziarul Muntenia de Buzău îl propune „Omul lunii octombrie”, lanivelul comunităţii locale. Un proiect pentru emanciparea Învăţământului buzoian, care a pornit cu o „cheie” politică şi la care şi-au dat concursul mai mulţi factori locali. Însă, artizanul este, într-adevăr, tânărul politician Avramescu, probabil şi unul dintre profesorii instituţiei găzduită de Eurocampusul de la Drăgaică.

Pe lista scurtă cu promisiuni de campanie a liberalului Avramescu mai figura, ne aducem aminte, încă un proiect căruia i-ar sta bine la Buzău: Banca de Resurse Genetice Vegetale – pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale. Ideea cercetătorului Costel Vânătoru fusese preluată de primarul oraşului Buzău, Constantin Toma, dusă în biroul deputatului Marcel Ciolacu, pe atunci preşedintele Camerei Deputaţilor, unde a fost invitat ministrul Daea, de la Agricultură. Un tip cu iniţiativă, şi se pare cu dragoste de Buzău, ministrul Daea a dispus primele demersuri şi aşa s-a înfiinţat instituţia cu sediul la Buzău.

După acest moment, au început să se manifeste „orgolii profesionale” la cele mai înalte niveluri, academice şi… politice. Intuind conjunctura favorabilă, cuplul de candidaţi liberali Gabriel Avramescu – Vlad Pufu, în ordine deputat şi senator, a preluat ideea şi proiectul cu promisiunea, electorală, că vor pune prima cărămidă la clădirea instituţiei! A fost adus la Buzău Ludovic Orban care, ce-i drept, nu s-a grăbit să promită, pentru că era în judeţul duşmanului său politic Marcel Ciolacu. A venit şi ministrul Agriculturii, Adrian Oros, într-un moment în care cei doi liberali nu prea mai simţeau vânt din pupa, ministeriabilul spunând chiar că „Există, de asemenea, un proiect cuprins în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în vederea finanţării Băncii de Gene, pentru extinderea şi dezvoltarea infrastructurii de cercetare”, ceea ce s-a dovedit, ulterior, a fi un fâs! Doar insistenţele din partea cercetătorului Vânătoru, inclusiv apariţiile în media, au sensibilizat decidenţi politici să aloce un fond minim Băncii de Gene de la Buzău, pentru a fi cristalizată o primă organigramă, cu un minim de angajaţi. Mai mult, demisionarul nedemis de la Agricultură spunea, într-un răspund solicitat de liberalul Avramescu, cum că fuseseră alocate 3 milioane de lei noi, bani pentru o parte dintre funcţiile statuate, dar şi, atenţie(!) pentru construirea unui solar cu utilităţi moderne!

Filiala buzoiană a Universităţii „Dunărea de Jos” de la Galaţi a deschis şi o facultate pe profil agricol. Să fie acest proiect didactic un punct de plecare într-un proces de reabilitare şi statuare a instituţiei de cercetare Banca de Gene la Buzău! Iar deputatul Avramescu să-şi asume, încă o dată, îndeplinirea unui vis al buzoienilor, ca pe un drept legitim! Atunci, ziarul Muntenia ar mai avea încă un motiv să acorde politicianului Avramescu un titlu onorific, cu greutate la CV-ul politic! 

 

Joker-ul de la Prefectură
Nu cu prea mult timp în urmă, reţelele de socializare erau pline de… grija liberalilor buzoieni pentru confortul negustorilor din târgurile şi pieţele din judeţ, drept pentru care purtătorii de săgeată albastră pe fond galben au derulat campanii în teritoriu, pentru ca cetăţenii să vadă că liberalilor le pasă. Într-o postare a lor, de la Ruşeţu, în târg, am observat cum prefectului i se pasase un teanc de ziare (liberale!) sub braţ. Evident, pentru a fi distribuite. Da, tocmai de prefect?!!
...........................................
Liberalul Avrămescu
se dă, din nou, prieten
al social democraţilor
Zilele trecute, liderul liberalilor buzoieni a formulat o declaraţie cel puţin uimitoare, la un post local tv, prin care recunoştea zonele de comunicare eficientă cu adversarii săi politici (dar) colegi la guvernare: în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, unde este coleg cu social democratul buzoian Romeo Lungu, iar pentru teritoriu, pe lângă Instituţia Prefectului (conducere liberală) aprecia deschiderea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu
..............................................
Romeo Lungu, deputat PSD:
 „Patru comune buzoiene
au primit finanţare
pentru reţele
de gaze naturale”
Unul dintre cei mai activi parlamentari buzoieni, social democratul  Romeo Lungu, a postat pe pagina personală de socializare un anunţ, din care aflăm că patru comume buzoiene, trei în apropierea oraşului Buzău, iar cea de-a patra pe Valea Nişcovului, au primit aviz favorabil la finanţare pentru proiectele de investiţii ce vizează înfiinţarea reţelellor de gaze naturale.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din Ministerul Culturii, să achiziţionăm în beneficiul Bibliotecii Naţionale, un lot de manuscrise inestimabile aparţinând lui Cioran şi Eliade."

........................................

PRIORITĂŢI

SOCIAL DEMOCRATE

LA GUVERNARE

PSD salută decizia Comisiei Europene de a adopta un cadru temporar de criză care permite statelor membre să extindă ajutoarele de stat/compensaţiile pentru daunele suferite de companii în actualele „circumstanţe excepţionale pe care le trăim”.
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)