booked.net

Share

conf.jpgPolitica mare se face prin concesii. Pe româneşte, a lăsa de la tine pentru a atinge un scop comun, de altfel, dar pentru care nu prea era loc de orgolii. Preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, a câştigat şi cea de-a doua înfruntare directă, în plan politic, cu primarul Toma,

 iar şeful organizaţiei judeţene, deputatul Marcel Ciolacu a dat încă un examen al maturităţii politice, cu câteva zile înaintea alegerilor pentru funcţia supremă în PSD.

Primarul Toma reprezintă, într-adevăr, o componentă în puzzle-ul politic judeţean de care nu te poţi dispersa, pentru că are: viziune, capacitate, anduranţă, carismă, exuberanţă. Păcătuieşte, în schimb, când etalează orgolii, percepute de cele mai multe ori ca fiind fără suficienţă.

Pe de altă parte, grupul politic în care astăzi activează Marcel Ciolacu, Petre Neagu sau Constantin Toma, şi-a conturat imaginea unei formaţiuni „în viaţă”, într-o organizaţie ce are la îndemână soluţii, în primul rând pentru o ofertă electorală credibilă şi pliată aproape perfect pe cerinţele de moment, dar şi „tratamente” în cazul convulsiilor.

Zona metropolitană- motivul unei oferte inedite

Acţiunile şefilor de administraţii publice trebuie orientate, imediat după alegerile locale de la sfârşitul lunii septembrie, cu preponderenţă către atragerea de fonduri europene, în condiţiile în care economia românească şi-a încetinit motoarele, în principal din cauza pandemiei. De altfel, planuri pentru o asemenea perspectivă sunt pregătite, o parte cerute chiar de către Comisia Europeană. Nu cu mult timp în urmă, judeţul şi municipalitatea supunea atenţiei publice o serie de oportunităţi de zonă, care transpuse în proiecte să poată avea acces la finanţări externe. Se vorbea la acel moment despre constituirea unei zone metropolitane (conurbaţie centrată pe municipiul Buzău), dar şi despre idei de investiţii în zona Buzăului.

O astfel de listă de proiecte, structurată în şase puncte a fost prezentată presei de către preşedintele Neagu şi primarul Toma la momentul de relaxare prezentat sub forma unei conferinţe de presă lângă statuia poetului- medic (militar) Vasile Voiculescu:

  „-Realizarea unui centru en gros pentru produse agroalimentare şi meşteşugăreşti, având ca furnizori gospodăriile şi minifermele din toate localităţile judeţului Buzău (colectare, ambalare, prelucrare şi valorificare);
-Cooptarea Consiliului Judeţean ca membru în ADI Transport şi ca acţionar în TRANSBUS SA, pentru dezvoltarea transportului în comun în tot judeţul Buzău;
-Implicarea Consiliului Judeţean alături de Primăria Buzău pentru realizarea zonei metropolitane Buzau-(30 km);
-Buzăul turistic - integrarea într-un plan comun de dezvoltare a tuturor obiectivelor turistice la nivel judeţean, având ca pol principal municipiul Buzău;
-Înfiinţarea Teatrului de Artă Buzău, teatru de repertoriu.
-Cooperarea pentru integrarea meşterilor şi artiştilor populari din judeţul Buzău în procesele de educaţie şi regenerare a Buzăului prin cultură populară şi tradiţii.
-Susţinerea în comun a echipei SCM Gloria Buzău pentru evoluţia în Liga I de fotbal”.

conf1.jpg

 

conf2.jpg

 

conf3.jpg

Deputatul Dănuţ Păle:

„Personalul ANSVSA

își va primi drepturile”

Proiectul de Lege pentru completarea articolului 39 din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului din fonduri publice a fost adoptat marți de plenul Camerei Deputaților.

Acest proiect, inițiat de deputatul social democrat buzoian Dănuț Păle, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, are ca obiect de reglementare acordarea sporurilor specifice pentru personalul din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și al unităților subordonate care nu a avut în plată sporuri în luna decembrie 2019, respectiv pentru personalul nou-încadrat.

Citeşte aici...

 

.....................................

Lucian Romașcanu:

„Guvernul criminal și incompetent al lui Iohannis este responsabil de criza în Sănătate!”
Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, senatorul de Buzău Lucian Romașcanu, a declarat că președintele Klaus Iohannis apără Guvernul PNL „criminal și incompetent”, un Executiv care a cauzat criza sanitară. El a adăugat că PSD a acționat mereu responsabil, a votat starea de urgență, a susținut modificări legislative necesare gestionării pandemiei, relatează “Agerpres”. „Guvernul PNL a scăpat situația de sub control cu pandemia.
...........................................
Deputat Ionela Dobrică:
„PNL trunchiază
adevărul și ne lasă
fără păduri”
În contextul raportărilor cetățenilor îngrijorați cu privire la transporturile de lemn, observate din ce în ce mai des de la începutul anului, deputatul social democrat buzoian Ionela Dobrică s-a adresat premierului. Prin întrebarea parlamentară transmisă în luna aprilie, deputatul a cerut guvernului să precizeze cât lemn a fost scos din țară în perioada 1 ianuarie-10 aprilie 2020 exprimat în metri cubi, atât la export, cât și intracomunitar, dar și în perioada similară din anul 2019.  Răspunsul a venit în luna iunie, cu o întârziere de 43 de zile.
 
......................................
Deputat Dănuţ Păle:
„A fost adoptată legea
pentru protecţia animalelor
destinate exportului”
Camera Deputaților a adoptat miercuri Proiectul de Lege privind protecția animalelor destinate exportului în țări terțe. Obiectul de reglementare al acestui act normativ se referă la asigurarea asistenței sanitar-veterinare la efectuarea transportului de animale vii către țări terțe, din afara Uniunii Europene, indiferent că este vorba despre cale rutieră, navală sau aeriană.
CONSILIUL
JUDEŢEAN BUZĂU
......................................
La Buzău și la Pârscov la 136 de ani de la naștere.
Biblioteca Judeţeană „Vasile Voiculescu”, între organizatori la omagierea amfitrionului
Mai mulți oameni de cultură și reprezentanți ai unor instituții culturale din Buzău au luat parte vineri, 9 octombrie, la o întâlnire cu rolul de a omagia personalitatea Vasile Voiculescu. Evenimentul prilejuit de împlinirea a 136 de ani de la nașterea marelui poet buzoian a avut loc la bustul lui Voiculescu, amplasat în parcul din spatele Palatului Comunal, unde au fost depuse flori.
..........................................
Ziua Satului Românesc,
organizată în premieră la Buzău odată cu deschiderea magazinului de suveniruri
Muzeul Județean Buzău a organizat, în prima decadă a lunii octombrie, prima ediție a Zilei Satului Românesc, eveniment realizat alături de Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău și Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” din Bacău. De asemenea, parteneri au fost Asociația #better, Grupul Rural al Ordinului Arhitecților din România și Casa cu Blazoane Chiojdu a Uniunii Arhitecților din România.
...................................
COVID-ul restrânge manifestările de Ziua Națională a României și Sărbătorile de iarnă
Consiliul Județean Buzău se întrunește joi în ședință ordinară pentru a-și da aprobarea pentru câteva proiecte de hotărâre, printre care și alocarea unor fonduri pentru sărbătorile de sfârșit de an. În acest an, Ziua Națională a României și Sărbătorile de iarnă sunt marcate de situația epidemiologică generată de pandemia de COVID – 19, ceea ce face ca aria acțiunilor obișnuite din alți ani să e semnificativ restrânsă, susțin reprezentanții Consiliului Județean Buzău.
...................................
Consilierii judeţeni şi-au încheiat misiunea!
Consilierii județeni din mandatul 2016-2020 s-au reunit, joi, în ultima ședință, ca să-şi dea votul pentru șase proiecte de hotărâre. Cei mai mulți dintre aleși se vor regăsi și în viitorul deliberativ județean, însă Executivul Consiliului Județean a ținut să le răsplătească cu diplome de excelență susținerea pentru proiectele derulate în ultimii patru ani.
 

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie


Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558

Warning: getimagesize(images/furt-telefon-cluj.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/muntencc/public_html/plugins/content/multithumb/multithumb.php on line 1558
Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)