booked.net

Share

pndl.jpgZilele trecute primarii din toată ţara, fie de comune, fie de oraşe sau municipii, au primit o lovitură năucitoare din partea premierului Câţu, prin intermediul lui Atilla Cseke, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, care a distribuit în teritoru o notă informativă,

 în care erau înştiinţaţi că a fost oprită finanţarea PNDL! Motivarea: nu mai sunt bani! Chiar dacă au trecut doar trei luni de la aprobarea bugetului naţional, de către acelaşi Guvern, când se dăduse ok-ul pentru continuarea investiţiilor de interes public prin binecunoscutul program naţional.

Interesant este că aproape concomitent, premierul Câţu anunţa că dispune de o rezervă financiară, la dispoziţia Guvernului, din care vor fi finanţate tocmai astfel de tipuri de investiţii, doar după ce proiectele vor trece printr-un nou proces de selecţie adoptat chiar de către premier.

Pe de altă parte, informarea transmisă în teritoriu pune pe jar administraţiile publice, pentru că majoritatea investiţiilor au fost trecute pe fonduri europene, tocmai pentru a avea siguranţa finanţărilor, urmând ca primăriile să fie preocupate doar de asigurarea banilor pentru lucrările neeligibile, oricum greu de suportat doar de o administraţie locală. În condiţiile în care lucrările nu vor mai continua, ori facturile nu vor putea fi decontate, primarii ar putea fi sancţionaţi fie de Curtea de Conturi, ca organism de control financiar intern, fie de Comisia Europeană, putând apărea situaţii în care banii europeni să fie returnaţi!

În judeţul Buzău încă mai sunt în derulare proiecte de interes public, la nivel de comune sau în cele cinci oraşe, graţie perioadei în care actualul lider al social democraţilor, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, ocupa postul de vicepremier în Guvernul Tudose, dar şi funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, când spre Buzău au fost direcţionate cele mai multe fonduri după 1989.

 

liliana_sbirnea_ok.jpgSenator PSD, Lilian Sbârnea

„Ei au făcut bugetul, tot ei l-au votat fără să accepte un amendament măcar! Ne-au asigurat că este cel mai bun de până acum! Ne-au prezentat apoi PNRR-ul ca și cum am primi bani degeaba pentru proiectele prioritare pentru noi! Iată rezultatul neputinței "guvernului meu", în doar trei luni de când a fost adoptat bugetul au terminat banii!!! Ce-au făcut cu miliardele de euro împrumutate? Ce fac cu banii pe care-i cotizăm la bugetul de stat?

Alte două școli în reabilitare/construcție din oraș (n.r. – Râmnicu Sărat) rămân fără finanțare în "România educată"! Halal guvernare de dreapta, PNL-USR PLUS – UDMR!”

 

sorin_cirjan.jpgSorin Cârjan, primar Râmnicu Sărat

“Printr-o adresă seacă și cinică, Ministerul Dezvoltării ne-a anunțat că nu mai sunt bani pentru a finanța investițiile derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală!

În consecință, după gândirea celor care guvernează astăzi România, lucrările de reabilitare a Colegiul Național “Alexandru Vlahuță”, a Școlii Gimnaziale “Dr. Ilie Pavel” și a altor câteva mii de obiective de investiții din toată țara, vor fi suportate de la bugetele locale ale UAT-urilor, sau se vor opri și vor fi abandonate până se vor găsi surse de finanțare.

Ținând cont de situațiile financiare înregistrate în ultimii doi ani la nivelul UAT-urilor, obligate de actualul Guvern să suporte din resurse proprii mai multe categorii de cheltuieli, este aproape sigur că primăriile nu vor putea suporta cheltuielile iar lucrările vor fi sistate. Deși situația mă neliniștește și mă revoltă în egală măsură, mă limitez doar la a prezenta râmnicenilor situația creată de Guvern și nu mă voi război cu acesta.

Vom căuta soluții în așa fel încât termenele de finalizare a lucrărilor să fie respectate iar cele două școli să-și deschidă cât mai repede porțile!

Nutresc însă speranța că românii vor analiza cu atenție deciziile și acțiunile celor care decid astăzi destinele țării și nu se vor mai lăsa amăgiți de declarații de bune intenții și bună credință a lor”.

 

tepelus_laurentiu.jpgDeputat PSD, Laurenţiu Ţepeluş

„În cadrul conferinței de presă a PSD Buzau, pe care am susținut-o alături de senatorul Lucian N. Romascanu, deputatul Romeo Daniel Lungu, primarul municipiului Buzău Constantin Tomași viceprimarii Oana Matacheși Ionut Sorin Apostu, am discutat despre subiecte de actualitate atât de pe plan național, cât și local.

Abuzurile coaliției aflate la putere, în Guvern și în Parlament, precum numirile de la SRTv și SRR, demiterea Avocatului Poporului, sau minciunile sfruntate și blocarea proiectelor, cum este cel al Băncii de Resurse Genetice de la Buzău pe care nu l-au mai introdus în PNRR.

Un alt subiect l-a reprezentat faptul că au terminat banii din PNDL, după doar 4 luni de la adoptarea bugetului de stat, și astfel multe proiecte rămân fără finanțare. Pentru liceul Mihai Eminescu din Buzău, a cărui reabilitare trebuia finalizată în septembrie, blocată acum de incompetența guvernului Cîțu, primăria Buzău va căuta soluții astfel încât lucrările să se desfășoare în continuare, iar elevii să poată învăța în clădirea modernizată.

Deși „bravii” guvernanți refuză cu obstinație să susțină măsurile bune pentru copii și tineri, practic viitorul României, ba chiar în general le împiedică, indiferent de domeniul la care se referă, și nu reușesc să observe declinul demografic țării noastre, PSD propune spre aprobare Legea pentru stimularea natalității și sprijinirea familiilor cu copii”.

 

Joker-ul de la Prefectură
Nu cu prea mult timp în urmă, reţelele de socializare erau pline de… grija liberalilor buzoieni pentru confortul negustorilor din târgurile şi pieţele din judeţ, drept pentru care purtătorii de săgeată albastră pe fond galben au derulat campanii în teritoriu, pentru ca cetăţenii să vadă că liberalilor le pasă. Într-o postare a lor, de la Ruşeţu, în târg, am observat cum prefectului i se pasase un teanc de ziare (liberale!) sub braţ. Evident, pentru a fi distribuite. Da, tocmai de prefect?!!
...........................................
Liberalul Avrămescu
se dă, din nou, prieten
al social democraţilor
Zilele trecute, liderul liberalilor buzoieni a formulat o declaraţie cel puţin uimitoare, la un post local tv, prin care recunoştea zonele de comunicare eficientă cu adversarii săi politici (dar) colegi la guvernare: în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, unde este coleg cu social democratul buzoian Romeo Lungu, iar pentru teritoriu, pe lângă Instituţia Prefectului (conducere liberală) aprecia deschiderea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu
..............................................
Romeo Lungu, deputat PSD:
 „Patru comune buzoiene
au primit finanţare
pentru reţele
de gaze naturale”
Unul dintre cei mai activi parlamentari buzoieni, social democratul  Romeo Lungu, a postat pe pagina personală de socializare un anunţ, din care aflăm că patru comume buzoiene, trei în apropierea oraşului Buzău, iar cea de-a patra pe Valea Nişcovului, au primit aviz favorabil la finanţare pentru proiectele de investiţii ce vizează înfiinţarea reţelellor de gaze naturale.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din Ministerul Culturii, să achiziţionăm în beneficiul Bibliotecii Naţionale, un lot de manuscrise inestimabile aparţinând lui Cioran şi Eliade."

........................................

PRIORITĂŢI

SOCIAL DEMOCRATE

LA GUVERNARE

PSD salută decizia Comisiei Europene de a adopta un cadru temporar de criză care permite statelor membre să extindă ajutoarele de stat/compensaţiile pentru daunele suferite de companii în actualele „circumstanţe excepţionale pe care le trăim”.
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)