booked.net

Share

neagu_petre_emanoil.jpgCriza financiară instalată de premierul Câţu şi Guvernul de coaliţie PNL-USR-PLUS-UDMR se resimte acut în teritoriu la numai trei luni de la aprobarea bugetului naţional. Zilele trecute de la Ministerul Dezvoltării pleca în teritoriu o circulară prin care primarii erau informaţi că

 nu mai sunt fonduri la dispoziţia programului de anvergură naţională PNDL. Investiţiile în derulare  vor fi oprite, pur şi simplu, iar proiectele aflate în faze avansate de aprobare şi obţinere a avizelor ar putea fi următoarele „victime” ale măsurii luate de Guvernul Câţu.

În condiţiile în care primarii şi preşedinţii de consilii judeţene nu mai au nici o speranţă că vor fi ajutaţi financiar de la Bucureşti, Consiliul Judeţean va  apela la împrumuturi pentru a putea continua investiţiile programate pentru acest an. Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu va propune consilierilor judeţeni, la şedinţa de miercuri, 30 iunie, un proiect de hotărâre ce vizează aprobarea contractării şi garantării unei finanţări rambursabile interne, în valoare de 46 milioane de lei, în vederea asigurării cofinanţării şi prefinanţării proiectelor de interes judeţean, finanţate din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Practic, Executivul Consiliului Judeţean se vede nevoit să identifice alte surse de finanţare, decât cele guvernamentale, pentru susţinerea cheltuielilor declarate neeligibile, adică cele care nu vor beneficia de suport financiar european. 

Proiectele de investiţii ce vor fi demarate în acest an vizează stimularea mobilităţii la nivel regional, prin mnodernizarea infrastructurii rutiere pe tronsonul Vintilă Vodă Plaiul Nucului, modernizarea a 4,6 kilometri din DJ 216, pe porţiunea DN 22, Lunca-Măcrina-Nicoleşti.

Preşedintele Consilului Judeţean, Petre Emanoil Neagu preciza recent că din cauza lipsei fondurilor alocate de la bugetul statului, unele investiţii nu vor putea fi puse în practică, avizele expirând până la obţinerea autorizaţiei de construire, iar reluarea obţinerii lor nu înseamnă decât un alt consum financiar important şi de asemenea timp alocat. În acest context, preşedintele Neagu considreră că este important să se analzeze posibilitatea avizării mai rapide a investiţiilor instituţiei, cu o procedură simplificată la nivelul instituţiilor  de mediu şi apă.

 

Deputatul
Laurențiu Țepeluș
la finalul
celei de-a treia
sesiuni parlamentare
Profesorul buzoian Laurențiu Țepeluș reprezintă județul Buzău în Parlamentul României din partea Partidului Social Democrat și deține funcția de secretar al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților.
............................................
Joker-ul de la Prefectură
Nu cu prea mult timp în urmă, reţelele de socializare erau pline de… grija liberalilor buzoieni pentru confortul negustorilor din târgurile şi pieţele din judeţ, drept pentru care purtătorii de săgeată albastră pe fond galben au derulat campanii în teritoriu, pentru ca cetăţenii să vadă că liberalilor le pasă. Într-o postare a lor, de la Ruşeţu, în târg, am observat cum prefectului i se pasase un teanc de ziare (liberale!) sub braţ. Evident, pentru a fi distribuite. Da, tocmai de prefect?!!
...........................................
Liberalul Avrămescu
se dă, din nou, prieten
al social democraţilor
Zilele trecute, liderul liberalilor buzoieni a formulat o declaraţie cel puţin uimitoare, la un post local tv, prin care recunoştea zonele de comunicare eficientă cu adversarii săi politici (dar) colegi la guvernare: în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, unde este coleg cu social democratul buzoian Romeo Lungu, iar pentru teritoriu, pe lângă Instituţia Prefectului (conducere liberală) aprecia deschiderea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu
..............................................
Romeo Lungu, deputat PSD:
 „Patru comune buzoiene
au primit finanţare
pentru reţele
de gaze naturale”
Unul dintre cei mai activi parlamentari buzoieni, social democratul  Romeo Lungu, a postat pe pagina personală de socializare un anunţ, din care aflăm că patru comume buzoiene, trei în apropierea oraşului Buzău, iar cea de-a patra pe Valea Nişcovului, au primit aviz favorabil la finanţare pentru proiectele de investiţii ce vizează înfiinţarea reţelellor de gaze naturale.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)