booked.net

Share

neagu_petre_2.jpgŞedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Buzău, la jumătatea acestei săptămâni, a doua zi după citirea Moţiunii în Parlament şi a declaraţiilor premierului Câţu la tribuna „democraţiei”, a scos în evidenţă, cât se putea de clar, falsitatea actualei guvernări.

 După ce premierul Câţu a spus în Parlament, apostrofându-i pe socialişti, aşa cum îi place lui să numească Stânga eşichierului politic românesc, cum că românii sunt cât se poate de fericiţi, la conferinţa de presă a preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Neagu a făcut precizările necesare pentru ca lucrurile să fie înţelese exact aşa cum sunt ele resimţite (şi) de către instituţiile publice în teritoriu.

Premierul Câţu atrăgea atenţia socialiştilor că guvernul său face cele mai mari şi mai multe investiţii, în varii domenii de activitate, în timp ce în teritoriu preşedintele Petre Neagu atrage atenţia asupra faptului că tocmai ce au fost sistate finanţările în binecunoscutul program de investiţii de interes public – PNDL, povara susţinerilor financiare (continuarea lucrărilor) fiind transferată în teritoriu.

La acest moment, Consiliul Judeţean are în derulare inclusiv proiecte cu finanţare guvernamentală, a căror continuitate este condiţionată tocmai prin mesajul transmis recent în teritoriu. În circulara transmisă de la Ministerul Dezvoltării şi Administrării Teritoriului se spune că în situaţia în care nu vor fi identificate fonduri, lucrările să fie sistate, pur şi simplu(!) şi, de asemenea, aceleaşi instituţii publice din teritoriu să rezolve şi problema facturilor neîncasate, la momentul emiterii circularei! În cazul Buzăului, spune preşedintele Petre Neagu, au fost identificate soluţii pentru continuarea finanţărilor, chiar dacă valoarea totală ar ajunge la trei milioane de euro. Conform declaraţiilor preşedintelui Neagu, cea mai mare parte a fondurilor vor fi folosite din fondul de rezervă al judeţului.

Pentru că circulara care a închis PNDL-ul a produs reacţii dure în teritoriu, premierul Câţu a nuanţat spunând că recuperarea acestor sume va fi posibilă la prima rectificare, cel mai probabil în luna august. Pe de altă parte, şeful Executivului Consiliului Judeţean Buzău s-a arătat optimist, spunând că o asemenea perspectivă ar convinge inclusiv constructorii că lucrurile se vor derula  ca şi până acum, cu garanţia plăţilor.   

Petre Neagu, un preşedinte puternic! 

În astfel de situaţii, când instituţiile publice din teritoriu sunt luate pe nepregătite, urmare a unor decizii politicianiste (n.b.- Premierul Câţu: „Sistăm finanţarea pe PNDL pentru că acesta este un program pesedist, vom face altul, nu ştiu cum se va numi, dar va funcţiona la fel ca PNDL, dar va fi un program liberal…”), prestanţa şi experienţa Executivului, precum şi profesionalismul aparatului tehnic, poate constitui soluţia salvatoare pentru un întreg judeţ. Preşedintele Neagu a dezvăluit faptul că soluţii tehnice şi financiare reclamate de schimbările de reguli în timpul jocului sunt identificate de specialiştii din CJ din mers, pentru că, nu de puţine ori, lucrările pe şantiere nu urmăresc programele iniţiale. Spre exemplu, lucrările la podul de la Vadu Paşii sunt, practic, la final, dar nu a fost luată în calcul finanţarea componentei pentru iluminatul obiectivului pe timp de noapte. Soluţia financiară a fost identificată de specialiştii Consiliului Judeţean Buzău exact în ziua organizării conferinţei de presă.

Robusteţea exerciţiului administrativ a fost probată inclusiv la şedinţa ordinară a lunii iunie, când preşedintele Neagu a propus plenului Consiliului Judeţean un program financiar, nu de austeritate, ci de supravieţuire, proiect de hotărâre ce a fost votat de toate grupurile politice. Cu alte cuvinte, liberalii din Consiliul Judeţean Buzău au recunoscut că actul de guvernare al Coaliţiei, prin premierul liberal Câţu, nu are efecte benefice în teritoriu, iar votul pozitiv era singura justificare a interesului politicienilor liberali de la Buzău pentru binele populaţiei.

Mai mult, liberalii buzoieni au fost de acord, fără comentarii în plen, inclusiv cu propunerea preşedintelui Neagu prin care instituţia judeţeană să contracteze un împrumut bancar, negociat la o dobândă mică – puţin peste 1%, pentru a putea fi susţinute plăţile neeligibile în viitoarele proiecte judeţene care sunt aprobate de Comisia Europeană şi care vor atrage importante fonduri europene.

Nu în ultimul rând, aceeaşi consilieri liberali au fost de acord cu un alt proiect propus de preşedintele Neagu, ca soluţie la proiecţiile bugetare guvernamentale de austeritate, prin care să fie pus la punct un Program Judeţean de Dezvoltare Locală (n.a.- alternativă locală la fostul PNDL) în care să fie constituite parteneriate între Consiliul Judeţean Buzău şi comune din teritoriu care nu pot bugeta singure proiecte de investiţii publice în interesul comunităţilor respective. 

 

Joker-ul de la Prefectură
Nu cu prea mult timp în urmă, reţelele de socializare erau pline de… grija liberalilor buzoieni pentru confortul negustorilor din târgurile şi pieţele din judeţ, drept pentru care purtătorii de săgeată albastră pe fond galben au derulat campanii în teritoriu, pentru ca cetăţenii să vadă că liberalilor le pasă. Într-o postare a lor, de la Ruşeţu, în târg, am observat cum prefectului i se pasase un teanc de ziare (liberale!) sub braţ. Evident, pentru a fi distribuite. Da, tocmai de prefect?!!
...........................................
Liberalul Avrămescu
se dă, din nou, prieten
al social democraţilor
Zilele trecute, liderul liberalilor buzoieni a formulat o declaraţie cel puţin uimitoare, la un post local tv, prin care recunoştea zonele de comunicare eficientă cu adversarii săi politici (dar) colegi la guvernare: în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, unde este coleg cu social democratul buzoian Romeo Lungu, iar pentru teritoriu, pe lângă Instituţia Prefectului (conducere liberală) aprecia deschiderea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu
..............................................
Romeo Lungu, deputat PSD:
 „Patru comune buzoiene
au primit finanţare
pentru reţele
de gaze naturale”
Unul dintre cei mai activi parlamentari buzoieni, social democratul  Romeo Lungu, a postat pe pagina personală de socializare un anunţ, din care aflăm că patru comume buzoiene, trei în apropierea oraşului Buzău, iar cea de-a patra pe Valea Nişcovului, au primit aviz favorabil la finanţare pentru proiectele de investiţii ce vizează înfiinţarea reţelellor de gaze naturale.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din Ministerul Culturii, să achiziţionăm în beneficiul Bibliotecii Naţionale, un lot de manuscrise inestimabile aparţinând lui Cioran şi Eliade."

........................................

PRIORITĂŢI

SOCIAL DEMOCRATE

LA GUVERNARE

PSD salută decizia Comisiei Europene de a adopta un cadru temporar de criză care permite statelor membre să extindă ajutoarele de stat/compensaţiile pentru daunele suferite de companii în actualele „circumstanţe excepţionale pe care le trăim”.
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)