booked.net

Share

toma_cu_avramescu2.jpgCu puţine zile în urmă au fost alegeri pentru şefia organizaţiei judeţene şi municipale ale liberalilor buzoieni. Rezultatele sunt cunoscute: Organizaţia Municipală va fi condusă de senatorul Vlad Pufu, iar la organizaţia mare, judeţeană a fost ales,

 aproape cu unanimitate, deputatul Gabriel Avramescu. Cei doi anunţau pentru perioada imediat următoare preocupări pentru lărgirea şi consolidarea organizaţiilor, de altfel, un demers nu tocmai simplu, mai ales când vine vorba despre liberalismul buzoian, căruia i se prevedea, la un moment dat, soarta ţărăniştilor, adică erau ameninţaţi cu dispariţia de pe scena politică locală.

Cu toate acestea, liderul liberal consideră că poate aloca timp şi preocupare inclusiv analizelor, dar mai ales criticilor (nu neapărat constructive) tuturor iniţiativelor administraţiei municipale (în principal), pare-se doar pentru a atrage atenţia Bucureştiului că la Buzău liberalii se opun pesediştilor, atitudine devenită un laitmotiv nociv, ca urmare a puterii exemplului din partea preşedintelui Johannis. Aşa se face că mai toate ieşirile liberalului Avramescu, dincolo de faptul că nu şi-au atins ţinta (consolidarea ideii de liberalism la Buzău) au devenit şi motiv de comentarii în zone iluzorii.

Ultima ispravă politică a liberalului Avramescu la Buzău a fost şi ieşirea, sub formă de atac la persoană, împotriva proiectului anunţat de primarul Constantin Toma, pentru unirea celor două UAT-uri – Municipiul Buzău, respectiv Ţinteşti. Din nefericire pentru el, deputatul Avramescu nu a ales bine momentul atacului, pentru că la doar câteva ore de la postarea antiToma pe pagina personală de socializare, însuşi premierul Câţu ieşea într-o conferinţă de presă cu informaţia că este de acord, total, cu iniţiativa primarului de Buzău! Mai mult, şeful Guvernului dădea asigurări că va sprijini un astfel de demers (primarul Toma este susţinut şi de primarul Clujului, Emil Boc, cei doi fiind la şefia Asociaţiei Municipiilor din România) pentru că nu va fi vorba despre alocarea de fonduri de la bugetul statului.

Pe ce se baza atacul lui Avramescu?

Liberalul se lega de faptul că primarul Toma ar urma să încheie o colaborare, ca reprezentant al administraţiei municipale, cu un om de afaceri belgian, acesta din urmă propunând ridicarea unui cartier rezidenţial tocmai pe un  teren identificat de administraţia locală, după alipirea Ţinteştiului. De unde şi suspiciune de afacere oneroasă! Mai mult, liberalul susţinea că primăria Buzău ar fi avut varianta construirii de locuinţe sociale, printr-un program guvernamental, care ar fi fost îmbunătăţit chiar de actualul premier. Printr-o adresă obţinută de la ministerul de resort, Avramescu dovedea că Primăria Buzău nu solicitase fonduri pentru un astfel de proiect, prin care s-ar fi garantat preţuri accesibile la locuinţele destinate în special tinerilor.

Ce nu a explicat Avramescu?

Ordonanţa de urgenţă a fost modificată, într-adevăr, de Câţu, printr-un procedeu fiscal de „echilibrare”, care ar permite constructorilor să facă achiziţii pe piaţa materialelor de construcţii (care în ultimul timp a explodat!) cu promisiunea decontărilor de la Guvern. Numai că, în perspectiva unei politici fiscale de austeritate, anunţată de acelaşi premier Câţu, constructorii nu ar putea accepta o asemenea variantă. Pe de altă parte, liberalul Avramescu nu spune (n.a.- ar fi un adevărat act de curaj dacă ar recunoaşte) că judeţul Buzău are „interzis” la majoritatea finanţărilor de la bugetul statului, indicaţie politică plecată de la Ludovic Orban şi uzitată inclusiv de premierul Câţu, pur şi simplu pe motiv de răzbunare politică, pentru că liderul naţional al PSD este un buzoian, în persoana deputatului Marcel Ciolacu!!

madalina_constantinescu.jpgÎn contextul celor arătate mai sus, consider că este potrivit comentariul Mădălinei Constantinescu, una dintre personalităţile publice locale, care a arătat potenţial în abordarea unor proiecte de anvergură demarate de primarul Toma mai ales la începerea celui de-al doilea mandat. 

„Think big!”. Sau, mai bine zis „gândește mare, gândește larg”. Și, în primul rând, gândește liber!

Ideile preconcepute aduc rareori ceva bun. Pe principiul „divide et impera”, adică limitarea sau oprirea unui avans social, cultural și economic, ceea ce reprezintă în fapt unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești, arată fix interesele celor care se opun acestei dezvoltări. Controlul se face mai ușor când ținem divizate regiuni, orașe, districte. În esență, controlul este mai ușor când sunt divizați oamenii. Acum, însă, mai mult ca oricând, avem nevoie să fim uniți!

La ce folosește această lărgire a municipiului Buzău? Simplu: resurse optimizate, dezvoltare mai eficientă, viitor mai bun. Sunt trei aspecte importante în economia actuală, unde competiția este acerbă. Pe scurt, simplificare prin eficientizare.

Economic și administrativ, înseamnă un buget mai mare, deci investiții mai bune, rentabilizate. Înseamnă o uniformizare a rețelelor de transport, comunicare, un acces eficient al populației la resursele municipale. Social și cultural, înseamnă o poziționare și o vizibilitate mai bună a orașului la nivel național, dar și un acces mai ușor la promovarea unor acțiuni prin programele Uniunii Europene.

Lipsa acută de spațiu geografic este resimțită în Buzău, orașul fiind aproape saturat. În acest moment, există puține zone unde dezvoltarea de cartiere rezidențiale este efectiv posibilă. Dacă privim harta pusă la dispoziție de Primăria Municipiului Buzău, observăm ușor de ce este eficientă unirea comunei Țintești cu municipiul: continuitatea teritorială și integrarea unor proiecte în inima urbei ce se va forma astfel. Desigur, și alte variante de extindere teritorială mai pot fi propuse, dar ele sunt mai puțin eficiente din punct de vedere al investițiilor potențiale și/sau administrativ. În această toamnă, prin referendum, oamenii pot decide dacă sunt sau nu de acord cu dezvoltarea eficientă a Buzăului.

 

Joker-ul de la Prefectură
Nu cu prea mult timp în urmă, reţelele de socializare erau pline de… grija liberalilor buzoieni pentru confortul negustorilor din târgurile şi pieţele din judeţ, drept pentru care purtătorii de săgeată albastră pe fond galben au derulat campanii în teritoriu, pentru ca cetăţenii să vadă că liberalilor le pasă. Într-o postare a lor, de la Ruşeţu, în târg, am observat cum prefectului i se pasase un teanc de ziare (liberale!) sub braţ. Evident, pentru a fi distribuite. Da, tocmai de prefect?!!
...........................................
Liberalul Avrămescu
se dă, din nou, prieten
al social democraţilor
Zilele trecute, liderul liberalilor buzoieni a formulat o declaraţie cel puţin uimitoare, la un post local tv, prin care recunoştea zonele de comunicare eficientă cu adversarii săi politici (dar) colegi la guvernare: în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, unde este coleg cu social democratul buzoian Romeo Lungu, iar pentru teritoriu, pe lângă Instituţia Prefectului (conducere liberală) aprecia deschiderea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu
..............................................
Romeo Lungu, deputat PSD:
 „Patru comune buzoiene
au primit finanţare
pentru reţele
de gaze naturale”
Unul dintre cei mai activi parlamentari buzoieni, social democratul  Romeo Lungu, a postat pe pagina personală de socializare un anunţ, din care aflăm că patru comume buzoiene, trei în apropierea oraşului Buzău, iar cea de-a patra pe Valea Nişcovului, au primit aviz favorabil la finanţare pentru proiectele de investiţii ce vizează înfiinţarea reţelellor de gaze naturale.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din Ministerul Culturii, să achiziţionăm în beneficiul Bibliotecii Naţionale, un lot de manuscrise inestimabile aparţinând lui Cioran şi Eliade."

........................................

PRIORITĂŢI

SOCIAL DEMOCRATE

LA GUVERNARE

PSD salută decizia Comisiei Europene de a adopta un cadru temporar de criză care permite statelor membre să extindă ajutoarele de stat/compensaţiile pentru daunele suferite de companii în actualele „circumstanţe excepţionale pe care le trăim”.
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)