booked.net

Share

vizita_upu_03.jpg„Chiar dacă valoarea proiectului este una foarte mare, Consiliul Județean Buzău face și va face eforturi de câte ori va fi nevoie ca banii să nu fie o problemă pentru realizarea acestei investiții pentru că sănătatea oamenilor nu are preț”–  (ec. Petre Emanoil Neagu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău)

Extinderea și dotarea UPU este un proiect finanțat din fonduri europene și fonduri proprii ale Consiliului Județean Buzău și constă în construirea unei clădiri noi cu o suprafață de 1153 mp și dotarea cu echipamente medicale la standarde europene.

După aproximativ opt luni de la momentul în care a fost dat ordinul de începere al lucrărilor, noua Unitate de Primiri Urgențe începe să prindă contur. Clădirea a fost ridicată în proporție de 80%, iar constructorul are speranța că inaugurarea obiectivului va putea fi făcută cu mult înainte de termenul scris pe panoul de la intrarea pe șantier. De altfel, tocmai pentru a fi respectate promisiunile făcute buzoienilor, președintele Petre Emanoil Neagu a mers din nou pe șantier pentru a vedea ritmul în care se muncește și ce s-a realizat. Este pentru a doua oară de la startul lucrărilor când Petre Emanoil Neagu vizitează șantierul din curtea Spitalului Județean.

Şeful Consiliului Judeţean Buzău spune că investiţia de la UPU Buzău este unul dintre puţinele obiective care avansează chiar dincolo de graficele stabilite, astfel că executantul poate promite că amplasamentul va putea fi predat beneficiarului mai devreme chiar şi cu o jumătate de an.

O explicație dată chiar de constructor ar fi chiar ritmul alert în care se scumpește totul în jur, iar tocmai această avalanșă a scumpirilor l-a determinat pe acesta să grăbească lucrările pentru a fi sigur că se încadrează în bugetul alocat. Una peste alta, construcția care va găzdui activitatea medicală de urgență va fi gata în primăvara anului viitor și dacă și dotările vor fi făcute la fel de repede atunci Unitatea de Primiri Urgențe ar putea să-și primească primii pacienți în vara anului viitor, adică cu circa jumătate de an mai devreme decât termenul anunțat, respectiv decembrie 2023.

vizita_upu_04.jpg

Până acum, muncitorii au reușit să ridice aproape întreaga construcție, iar în următoarele zile va trece inclusiv la montarea ferestrelor. Rămâne compartimentarea interioară, finisajele și instalațiile. Iată graficul exact al lucrărilor:

Președintele C.J. Buzău, Petre Emanoil Neagu: „Nu suntem într-o perioadă fastă din punct de vedere economic, sau din alte puncte de vedere, dar uitați că acolo unde există profesionalism, se dovedește că se poate! Și aici fac referire atât la constructor, cât și la managementul spitalului județean sau la angajații din Consiliul Județean care se ocupă de acest proiect. Este un lucru extraordinar deoarece, practic, aici s-a construit un spital de la zero. Este adevărat, prin fonduri europene, dar și noi, Consiliul Județean, și este normal să fie așa, am făcut eforturi financiare mari ca să concretizăm acest edificiu”, a spus Petre Emanoil Neagu.

vizita_upu_02.jpg

La rândul său, managerul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian, a spus că întreaga echipă din cadrul unității medicale își vede acum visul cu ochii, un vis pe care îl are de ani buni.

„Suntem foarte încântați de cum se desfășoară lucrările la noua secție U.P.U-SMURD. Ne dorim ca aceste lucrări să se finalizeze cât mai repede, acest vis să devină realitate pentru că, după cum bine știți, ne dorim extinderea noii unități de primiri urgențe încă din anul 2015. Mai avem puțin și o să o dăm în funcțiune, ceea ce înseamnă un lucru extraordinar, mai ales pentru pacienții din judeţ, pentru cadrele medicale, care își vor desfășura activitatea în condiții de ultimă generație,  dar și pentru confortul aparținătorilor, care au locuri bine stabilite, unde se pot informa și unde pot aștepta în condiții decente rezultate sau externarea pacienților”, a spus Claudiu Damian.

Prin proiect se va realiza un corp de clădire nou, cu regimul de înălțime S+P având suprafața construită de 1.153,3mp și suprafața desfășurată de 2.286,14mp.

Noua Unitate de Primiri Urgențe va dispune de un sistem modern de climatizare, încălzire, ventilație, aer condiționat, de instalație modernă pentru asigurarea securității la incendiu și va beneficia și de aparatură medicală de ultimă generație, astfel încât serviciile medicale să poată fi asigurate la standarde europene.

 

Deputatul
Laurențiu Țepeluș
la finalul
celei de-a treia
sesiuni parlamentare
Profesorul buzoian Laurențiu Țepeluș reprezintă județul Buzău în Parlamentul României din partea Partidului Social Democrat și deține funcția de secretar al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților.
............................................
Joker-ul de la Prefectură
Nu cu prea mult timp în urmă, reţelele de socializare erau pline de… grija liberalilor buzoieni pentru confortul negustorilor din târgurile şi pieţele din judeţ, drept pentru care purtătorii de săgeată albastră pe fond galben au derulat campanii în teritoriu, pentru ca cetăţenii să vadă că liberalilor le pasă. Într-o postare a lor, de la Ruşeţu, în târg, am observat cum prefectului i se pasase un teanc de ziare (liberale!) sub braţ. Evident, pentru a fi distribuite. Da, tocmai de prefect?!!
...........................................
Liberalul Avrămescu
se dă, din nou, prieten
al social democraţilor
Zilele trecute, liderul liberalilor buzoieni a formulat o declaraţie cel puţin uimitoare, la un post local tv, prin care recunoştea zonele de comunicare eficientă cu adversarii săi politici (dar) colegi la guvernare: în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, unde este coleg cu social democratul buzoian Romeo Lungu, iar pentru teritoriu, pe lângă Instituţia Prefectului (conducere liberală) aprecia deschiderea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu
..............................................
Romeo Lungu, deputat PSD:
 „Patru comune buzoiene
au primit finanţare
pentru reţele
de gaze naturale”
Unul dintre cei mai activi parlamentari buzoieni, social democratul  Romeo Lungu, a postat pe pagina personală de socializare un anunţ, din care aflăm că patru comume buzoiene, trei în apropierea oraşului Buzău, iar cea de-a patra pe Valea Nişcovului, au primit aviz favorabil la finanţare pentru proiectele de investiţii ce vizează înfiinţarea reţelellor de gaze naturale.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)