booked.net

Share

Spital-Buzau.jpgInvestițiile la Spitalul Județean de Urgență Buzău, cea mai mare unitate spitalicească din județ, fac agenda preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, care alături de specialiştii din departamentul de resort a propus

 plenului consilierilor judeţeni un proiect de hotărâre în care se arată că, după finalizarea lucrărilor la clădirea nouă a UPU, se va trece la construirea unei noi clădiri, care va găzdui o secție de recuperare, formată din mai multe cabinete medicale. Investiția masivă, de 15.092.279,60 lei cu TVA, va fi suportată din bugetul Consiliului Județean, iar durata lucrărilor va fi de 12 luni de la emiterea ordinului de începere.

Decizia a fost luată de autoritățile județene din mai multe motive, ce țin nu doar de cererea mare din partea pacienților pentru o astfel de secție de recuperare, ci și din dorința de a atrage personal medical la Buzău, care să aibă la dispoziție toate facilitățile pentru a-și face meseria.

„Sănătatea este o stare de bunăstare totală fizică, mentală și socială și nu constă numai din absența bolii sau infirmității. Deși s-au depus eforturi susținute de îmbunătățire a sistemului public medical în țara noastră, acesta înregistrează în continuare mari deficiențe comparativ cu alte țări. Lipsa disponibilităților financiare a condus către o infrastructură învechită și deficitară, ce a avut ca efect un exod major al resurselor umane.În acest context, sistemul medical are nevoie în continuare de modificări legislative, de reformare prin găsirea de soluții viabile ce pot contribui atât la îmbunătățirea și eficientizarea infrastructurii, cât și la fidelizarea resursei umane – condiții primordiale în atingerea unor performanțe de înaltă calitate, precum și în atingerea obiectivelor propuse la nivelul Uniunii Europene cu privire la asigurarea unui nivel ridicat de protecție a sănătății umane, asigurarea unor locuri de munca în condiții decente și, implicit, creșterea nivelului de trai”, se arată în documentele Consiliului Județean.

În noua clădire vor funcţiona cabinete de electroterapie și ultrasunete+laser, magnetoterapie, înaltă frecvență, kinetoterapie, parafină, baie galvanică, masaj, drenaj limfatic și un cabinet medic consultații. Etajul va fi destinat birourilor pentru personalul tehnic și administrativ, achiziții și aprovizionare, sala de ședințe, precum și vestiarele pentru personal. Clădirea va fi legată de Spitalul Județean printr-un hol, așa încât să se poată ajunge cu ușurință la alte secții şi va fi amplasată în zona în care acum se află mai multe magazii.

 Spitalul Județean va avea și o Unitate de Servicii Proprii, în care se vor muta arhiva medicală, serviciul propriu de pompieri și atelierul de mentenanță. Valoarea totală a acestei investiții este de 4.455.824,38 lei cu TVA, bani proveniți tot din bugetul Consiliului Județean. Tot în plan este și reorganizarea parcării, necesitate semnalată, în mai multe rânduri, de  Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău.

 

PRIMPĂRIA

MĂRGĂRITEŞTI

- Anunţ public -

Primăria Mărgăriteşti anunţă începerea următoarelor lucrări:

1. Autorizaţia nr. 56 din 24 mai 2024, se autorizează executarea lucrărilor de construire pentru: Construire împrejmuire teren sport.

 

2. Autorizaţia nr. 655 din 12 iunie 2024, se autorizează executarea lucrărilor de construire pentru: Amenajare parcare şi spaţiu de joacă copii, sat Fântânele, comuna Mărgăriteşti, judeţul Buzău.

....................................

ANUNŢ PUBLIC PRIVIND DEZBATEREA PUBLICĂ

Comuna Săpoca, cu sediul în comuna Săpoca, sat Săpoca, str. Principală, nr. 121, judeţul Buzău, în calitate de titular al Planului Urbanistic Zonal -”Dezvolatrea unei zone ID – Industrie şi depozitare, prin introducerea în intravilan,a 3 terenuri din domeniul privat al comunei Sapoca”, cu amplasamentul în comuna Săpoca, sat Săpoca
.....................................
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

............................................

OPINIE

Sănătate, Minte&Corp,

Educație, Social

 

Nivelul precar al sănătății mintale, o problemă tot mai acută

JW.org, resursă gratuită de informații utile

Citeşte mai departe...

................................................

Articol de opinie

Agresiunile împotriva femeilor.

Vor lua vreodată sfârșit?

„Violența împotriva femeilor și a fetelor este una dintre cele mai sistematice și mai frecvente încălcări ale drepturilor omului la nivel mondial. Țările UE nu fac excepție. Din păcate, o femeie din trei a fost victima unor violențe fizice sau sexuale.” (Consiliul Europei, 4 martie 2024)

Citeşte mai departe...

.............................................

 

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)