booked.net

Share

manolos_editoriale.jpgEu consider că la acest moment cel mai important proiect adresat generaţiilor viitoare, nu numai de la Buzău, este cel propus de inginerul doctor în cercetare legumicolă, preotul Costel Vânătoru: Banca de Gene! Este un proiect de anvergură naţională. 

Este un proiect ce ar fi trebuit să preocupe toată, dar absolut toată clasa politică. Este un proiect care ar fi trebuit să figureze pe prima poziţie în listele tuturor partidelor politice participante la actuala campanie parlamentară, pentru realizarea căruia să jure, exact ca la investirea într-un nou mandat.

Apropo! Ştiţi cu ce proiect ar fi putut câştiga liberalii la Buzău?! Exact. Cu „Banca de Gene”, care, oricum, a fost asumat de locul unu pentru Senat, jurnalistul Vlad Pufu, fie şi numai pentru faptul că Focus Tv, Radio Focus şi ziarul Şansa Buzoiană au prezentat, cu patriotism local, demersul preotului Costel Vânătoru, susţinut de echipa parlamentarilor social democraţi condusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, inclusiv de inimosul ministru de aceeaşi culoare politică, Petre Daea.

Dacă Gabi Avramescu, Claudia Benchescu şi Vlad Pufu ar fi promis doar realizarea acestui proiect ar fi fost de ajuns. Gabi Avramescu, în loc să bântuie pe drumurile care nu sunt în administrarea judeţului, pe unde îşi mai poate asuma vreo iniţiativă, la care alegătorii buzoieni oricum nu sunt atenţi(!), s-ar fi făcut luntre şi punte şi l-ar fi adus pe Orban la Buzău, de mână cu ministrul Oros, de la Agricultură, şi-ar fi dat întâlnire cu cercetătorul Vânătoru în biroul de la Experimentala Buzău, şi nu ar fi ieşit de acolo decât la televizor, radio şi în ziare cu un comunicat că totul s-a reglat. Mai mult, cei trei primi candidaţi liberali de la Buzău ar fi făcut mai bine să lase dracului orice altă preocupare electorală (oricum mai aveau şapte rezerve!) şi ar fi format, ei, o echipă care să urmărească: deblocarea posturilor şi angajarea specialiştilor la instituţia Băncii de Gene, urgentarea documentaţiei tehnice pentru proiectul ce ar fi urmat să atragă fondurile europene (nu puţine), să încurajeze acel student de la Arhitectură, care este buzoian din comuna Mărăcineni, şi să-i susţină la orice autoritate ar fi fost nevoie proiectul propus pentru construirea sediului (futurist) al instituţiei de anvergură europeană, să stea (toată campania) numai la uşa primarului Toma, care oricum îşi asumase execuţia primelor lucrări care ar fi presupus implementarea propriuzisă a proiectului „Banca de Gene”. Astfel, după două luni (precampania şi campania) la Buzău se putea turna primele fundaţii, iar cei trei ar fi defilat spre tribuna Parlamentului. Ar fi fost un exerciţiu inedit, cu care obrazul peneleului de la Buzău ar fi fost spălat. Nu au făct nimic, iar liberalii la Buzău ar trebui să se declare mulţumiţi cu un post de parlamentar!

În acest caz eu nu aplec urechea la cei care vorbesc despre blat, PNL-PSD. În acest caz, adevărul este că nu se vrea de la Bucureşti. Şi ar fi vorba de cel puţin trei birouri în care cei trei liberali – Avrămescu, Benchescu, Pufu – care nu au impresionat electoratul buzoian, nu vor găsi sprijin. În primul rând este vorba despre ministrul Adrian Oros, un „văcar” adus de la Cluj, de premierul Ludovic Orban şi, surpriză(!), despre fostul ministru al Agriculturii Valeriu Tabără, actualmente preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu Șișeşti“. Un specialist în cercetare care recunoaşte că la ora actuală România plăteşte anual peste un milliard de euro, pentru importul de seminţe, dar orbit de un orgoliu nejustificat nu este de acrod cu „Banca de Gene” la Buzău, pentru că el o vrea construită la Timişoara! Acolo unde a urmat el cursurile Universităţii de Ştiinţe Agricole şi medicină Veterinară.

Aceasta ar fi fost treaba lui Avrămescu, Benchescu şi Pufu şi ar fi câştigat inima şi voturile buzoienilor.

Când a venit ministrul Oros la Buzău m-am bucurat. Sincer. Îl şi vedeam pe acesta, împreună cu cercetătorul Vânătoru, inclusiv cu cei trei candidaţi liberali pentru Buzău.

Eu consider că proiectul „Banca de Gene” a ajuns până în acest stadiu datorită implicării lidedrului PSD, Marcel Ciolacu şi a colegilor săi, precum şi a primarului Toma, care nu l-au slăbit pe ministrul Daea până nu a dat Ordonanţa pentru înfiinţarea instituţiei la Buzău. Personal, susţin politicile social democrate, cu atât mai mult echipa de până acum dar şi pe cea nouă propusă de Marcel Ciolacu, la Buzău, dar dacă liberalii conduşi de Gabi Avrămescu ar fi reuşit să deblocheze acest proiect m-aş fi bucurat. Nu a fost aşa, şi din cauza lui Oros m-am simţit „bozgor” în ţara mea! 

 

Deputatul buzoian
Andi Cristea
îşi menţine
activitatea politică
la standarde europene
Andi Cristea, fost europarlamentar din partea social democraţilor, actualmente deputat în Parlamentul României din partea electoratului buzoian, are o activitate susţinută, fiind prezent cu teze proprii în diverse comisii de lucru, cele mai multe angrenând teme de interes european, dar şi internaţional.
.......................................
Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL



Some informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)