booked.net

Share

Titel2.jpgComuna Mărăcineni şi administraţia locală, condusă de primarul Constantin Dumitru, se numără printre puţinele localităţi din judeţul Buzău unde în fiecare an sunt finalizate investiţii, ori alte proiecte sunt licitate şi încredinţate spre execuţie.

 În anul 2022 a fost finalizat unul dintre proiectele importante pentru comunitatea locală, şi anume modernizarea şi eficientizarea sistemului de iluminat public. La această oră, comuna Mărăcineni este singurul UAT (Unitate Administrativ Teritorială) din judeţul Buzău care are pus la punct un astfel de iluminat public. Către finele anului trecut, autorităţile judeţene anunţau că alte nouă comune buzoiene sunt pe lista cu finanţări eligibile, de la Ministerul Mediului, pentru modernizarea şi eficientizarea sistemelor de iluminat public. În ce priveşte investiţia deja finalizată de administraţie Mărăcineni, este bine de ştiut că primarul Constantin Dumitru a solicitat finanţare pentru modernizarea sistemului de iluminat public încă din anul 2019 (n.r. – la acel moment Ministerul Economiei gestiona astfel de proiecte) însă răspunsul a fost negativ, în motivare reţinându-se faptul că implementarea proiectului ar fi presupus costuri ridicate. Acesta a fost contextul în care primarul de Mărăcineni a luat decizia, alături de Consiliul Local, ca investiţia să fie susţinută de la bugetul local. O astfel de variantă de finanţare a presupus, totuşi, programarea lucrărilor pe durata a trei ani, pentru tot atâtea sate componente ale comunei.

„Vom fi focusaţi pe proiectul GAZE, dar vom dezvolta şi alte investiţii”

Pentru anul 2023, primarul Constantin Dumitru are în pregătire cel puţin patru proiecte, două cu finanţare guvernamentală şi două cu finanţare europeană. Unul dintre proiectele cu finanţare europeană, pentru care documentaţia este depusă, presupune construirea unui Centru de zi, care va asigura servicii sociale pentru persoane în vârstă.

Titel3.jpg

De asemenea, este pregătită documentaţia şi pentru obţinerea unei finanţări europene, cu care să se construiască a doua grădiniţă-creşă pe raza comunei, amplasamentul fiind identificat în zona terenului de sport de la Şcoala de Coordonare Căpăţâneşti. Cu fonduri locale, primarul Constantin Dumitru are în pregătire înlocuirea acoperişului la Şcoala de Coordonare, lucrările urmând să înceapă imediat după închiderea anului şcolar.

În ce priveşte proiectele cu finanţare guvernamentală, este vorba despre amenajarea a două baze sportive, programe susţinute de Compania Naţională de Investiţii, Bază sportivă Tip I şi Tip II. La prima adunare publică a acestui an (ultima duminică a lunii ianuarie) primarul Constantin Dumitru a prezentat „istoria” celor două proiecte pentru care s-a obţinut finanţare de la CNI (Compania Naţională de Investiţii). Iniţial, documentaţia fusese întocmită pentru o bază sportivă Tip I, locaţia aleasă fiind chiar terenul de fotbal din imediata apropiere a Şcolii de Coordonare Căpăţâneşti. Numai că, cei de la CNI au modificat regulile „în timpul jocului” cel puţin de trei ori, solicitând Primăriei Mărăcineni locaţii de dimensiuni mai mari decât cea avansată iniţial. La acest moment, primarul de Mărăcineni este convins că o astfel de manieră de lucru, descurajatoare, din partea CNI, nu a urmărit altceva decât o „triere” a dosarelor depuse. Cu toate acestea, primarul Constantin Dumitru a „ţinut pasul” cu politicile incorecte aplicate de finanţator, mai mult, s-a reuşit ca pentru Mărăcineni să fie probate nu unul, ci două proiecte pentru baze sportive. Tipul II va fi amplasat în zona Şcolii de Coordonare Căpăţâneşti, iar Baza Sportivă Tip I va fi amenajată în zona Garajului Gospodăriei Comunale, pe locul unei foste stâni, acolo unde va fi şi amplasamentul Centrului de zi. De remarcat faptul că tenacitatea cu care a fost susţinut proiectul „Bază Sportivă Tip I” a făcut ca această investiţie de la Mărăcineni de Buzău să se numere printre cele doar cinci la nivel naţional! 

 

PRIMPĂRIA

MĂRGĂRITEŞTI

- Anunţ public -

Primăria Mărgăriteşti anunţă începerea următoarelor lucrări:

1. Autorizaţia nr. 56 din 24 mai 2024, se autorizează executarea lucrărilor de construire pentru: Construire împrejmuire teren sport.

 

2. Autorizaţia nr. 655 din 12 iunie 2024, se autorizează executarea lucrărilor de construire pentru: Amenajare parcare şi spaţiu de joacă copii, sat Fântânele, comuna Mărgăriteşti, judeţul Buzău.

....................................

ANUNŢ PUBLIC PRIVIND DEZBATEREA PUBLICĂ

Comuna Săpoca, cu sediul în comuna Săpoca, sat Săpoca, str. Principală, nr. 121, judeţul Buzău, în calitate de titular al Planului Urbanistic Zonal -”Dezvolatrea unei zone ID – Industrie şi depozitare, prin introducerea în intravilan,a 3 terenuri din domeniul privat al comunei Sapoca”, cu amplasamentul în comuna Săpoca, sat Săpoca
.....................................
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

............................................

OPINIE

Sănătate, Minte&Corp,

Educație, Social

 

Nivelul precar al sănătății mintale, o problemă tot mai acută

JW.org, resursă gratuită de informații utile

Citeşte mai departe...

................................................

Articol de opinie

Agresiunile împotriva femeilor.

Vor lua vreodată sfârșit?

„Violența împotriva femeilor și a fetelor este una dintre cele mai sistematice și mai frecvente încălcări ale drepturilor omului la nivel mondial. Țările UE nu fac excepție. Din păcate, o femeie din trei a fost victima unor violențe fizice sau sexuale.” (Consiliul Europei, 4 martie 2024)

Citeşte mai departe...

.............................................

 

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)