booked.net

Share

avramescu222.jpgRezultate aşteptate, dorite, muncite, atât la municipiu, cu o săptămână în urmă, şi acum (sâmbătă, 3 iulie a.c.) la organizaţia mare. Senatorul Vlad Pufu şi deputatul Gabriel Avramescu au preluat câte un mandat de patru ani la şefia PNL Buzău. Preşedintele Avramescu spunea că,

 dincolo de sentimentul de învingător, resimte bucuria pentru finalizarea unui proces electoral intern în  care echipa sa a dovedit unitate. Noul lider al liberalilor buzoieni nu s-a referit, evident, la alegerile pentru funcţia câştigată de el, ci la momentul „puciului” de la municipale, când oamenii lui Olariu, invocând calitatea de „adevăraţi liberali de Buzău” dar şi legitimitatea rezidenţiatului în „vechea organizaţie”, au încercat să deturneze proiectul politic promovat de Pufu şi Avramescu. Nimeni de pe margine (adversari politici, opinia publică, observatori, comentatori) şi nici din interior nu s-a îndoit o secundă de reuşita celor doi. Cu promisiunea unei mai mari prezenţe în spaţiul public buzoian, cei doi lideri politici au trecut la următorul punct pe agendă – organizarea în teritoriu.

Adevăratul traseu politic al celor doi abia acum începe, iar rezultatele pozitive vor apărea doar dacă vor adopta conduita potrivită. La acest capitol, al conduitei politice, s-ar părea că preşedintele Avramescu deja ar lăsa impresia unor „neglijenţe”. Exemple ar fi. În primul rând, atitudinea în relaţiile cu primarii în funcţie, faţă de care, la un moment dat lăsase impresia că le declarase război. Pe de altă parte, alegerea şi abordarea unor subiecte pentru „contre” politice lăsa impresia unei consilieri neinspirate, cel puţin. Peticirea/plombarea unei străzi, prezentată ca o intervenţie neprofesionistă, sau parcurile neîntreţinute, sufocate de înălţimea ierburilor crescute prea repede, într-un anotimp (prea) ploios(!) nu dau bine, cel puţin, ca apanaj al unui lider.

Adevărata măiestrie politică va trebui dovedită, îndeosebi în plan local, în abordarea relaţiilor cu adversarii politici, mai ales că poziţia liberalilor buzoieni este, cel puţin, lipsită de confort. La nivel Central politicile guvernamentale diseminate sunt de sorginte liberală, dar la Buzău principalele instituţii lucrative (exceptând Prefectura) - Consiliul Judeţean, Primăria Buzău, primăriile celorlalte patru oraşe, precum şi majoritatea administraţiilor publice din teritoriu sunt conduse de social democraţi, din Opoziţie! De la nivel Central, premierul Câţu, liberal pretendent la şefia PNL, spune că românii sunt fericiţi, pentru că aşa îi iese lui din cifre şi calcule, în timp ce în teritoriu, la Buzău, primăriile (indiferent de culoarea politică) şi Consiliul Judeţean caută soluţii pentru continuarea investiţiilor sistate de acelaşi Câţu, pe motiv că vechiul program era lansat de pesedişti, şi că trebuie lansat un altul, care va funcţiona pe aceleaşi principii, dar care trebuie să se numească altfel, pentru că trebuie să fie al liberalilor(…)!!!

Adevărata grijă pentru binele cetăţenilor, din partea liberalului Avramescu, a însemnat ralierea la proiectul program propus de preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, prin care se doreşte, pe de o parte, asocierea cât mai multor primării rurale în jurul Instituţiei Consiliului Judeţean, pentru abordarea diverselor investiţii de interes public inclusiv de către comunităţile mici şi fără suport financiar propriu, precum şi pentru angajarea şi contractarea unui împrumut bancar, în numele judeţului, pentru asigurarea coplăţii la viitoarele proiecte pentru care s-a obţinut finanţare europeană, dar pentru care actualul Guvern nu poate garanta susţinere. În plan local, acţiunile celor doi lideri liberali buzoieni ar trebui să răspundă unei însemnate experienţe acumulată în administraţia judeţeană, de partea preşedintelui în funcţie, Petre Emanoil Neagu, sau a unei viziuni cu totală deschidere spre nou, de partea primarului Constantin Toma. La final, cei câştigaţi vor fi, în primul rând cetăţenii, iar la următorul scrutin electoral ar fi mai multe şanse ca din urnă să fie scoase mult mai multe voturi galbene, în comparaţie cu 2020, de exemplu!

Pentru asta, însă, liderul liberalilor buzoieni, Gabriel Avrameascu, ar trebui să nu (mai) manifeste răutatea lui Câţu, şi nici să mai împrumute obiceiul şefului Sică Orban, care de fiecare dată „uită” să-şi prezinte un punct de vedere politic cu invitaţie la dialog, preferând să-l strige către Opoziţie. Total neconstructiv! 

 

Joker-ul de la Prefectură
Nu cu prea mult timp în urmă, reţelele de socializare erau pline de… grija liberalilor buzoieni pentru confortul negustorilor din târgurile şi pieţele din judeţ, drept pentru care purtătorii de săgeată albastră pe fond galben au derulat campanii în teritoriu, pentru ca cetăţenii să vadă că liberalilor le pasă. Într-o postare a lor, de la Ruşeţu, în târg, am observat cum prefectului i se pasase un teanc de ziare (liberale!) sub braţ. Evident, pentru a fi distribuite. Da, tocmai de prefect?!!
...........................................
Liberalul Avrămescu
se dă, din nou, prieten
al social democraţilor
Zilele trecute, liderul liberalilor buzoieni a formulat o declaraţie cel puţin uimitoare, la un post local tv, prin care recunoştea zonele de comunicare eficientă cu adversarii săi politici (dar) colegi la guvernare: în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, unde este coleg cu social democratul buzoian Romeo Lungu, iar pentru teritoriu, pe lângă Instituţia Prefectului (conducere liberală) aprecia deschiderea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu
..............................................
Romeo Lungu, deputat PSD:
 „Patru comune buzoiene
au primit finanţare
pentru reţele
de gaze naturale”
Unul dintre cei mai activi parlamentari buzoieni, social democratul  Romeo Lungu, a postat pe pagina personală de socializare un anunţ, din care aflăm că patru comume buzoiene, trei în apropierea oraşului Buzău, iar cea de-a patra pe Valea Nişcovului, au primit aviz favorabil la finanţare pentru proiectele de investiţii ce vizează înfiinţarea reţelellor de gaze naturale.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din Ministerul Culturii, să achiziţionăm în beneficiul Bibliotecii Naţionale, un lot de manuscrise inestimabile aparţinând lui Cioran şi Eliade."

........................................

PRIORITĂŢI

SOCIAL DEMOCRATE

LA GUVERNARE

PSD salută decizia Comisiei Europene de a adopta un cadru temporar de criză care permite statelor membre să extindă ajutoarele de stat/compensaţiile pentru daunele suferite de companii în actualele „circumstanţe excepţionale pe care le trăim”.
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)