booked.net

Share

pnl2.jpgConferinţa de presă organizată de noul şef al liberalilor de la Mărăcineni, profesorul Constantin Coman, luni, 24 octombrie, a.c. la sediul mare al partidului, din spatele hotelului Pietroasa, a surprins, în bună măsură, presa locală prezentă la eveniment. 

În primul rând, pentru că a lipsit liderul buzoian, deputatul Gabriel Avrămescu, cel care spune la aproape fiecare postare pe pagina de socializare că este conectat în permanenţă la proiectul personal de reorganizare a structurilor politice liberale în judeţ. După cum se ştie, una dintre primele declaraţii ale acestuia, în ce priveşte procesul de reorganizare a structurilor liberale în judeţ, făcea referire la faptul că nu vor fi angajate discuţii pentru „transferuri” politice dintre actualii primari pesedişti. Cu atât mai dubioasă alegerea liderului judeţean liberal de a arunca în gura presei un neiniţiat în confruntările politice de „linia întâi”, chiar dacă era vorba despre un profesor de istorie cu rezultate remarcabile în plan profesional. Fost director la Colegiul Naţional Pedagogic, profesor la Seminarul Teologic Buzău şi cu un scurt stagiu la „Resurse Umane” în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, profesorul Constantin Coman a avut curajul, conform propriilor declaraţii, să iasă singur în faţa jurnaliştilor buzoieni. Şi-a anunţat proiectul de reorganizarea structurii politice liberale la Mărăcineni, din postura de preşedinte al organizaţiei, dar a ales să amâne anunţul unei eventuale candidaturi la Primăria Mărăcineni, la alegerile din 2022. Din păcate, la finalul acestei prime întâlniri cu presa, nu pe subiecte şi proiecte didactice, ci pe discuţii şi dezbateri politice, se poate spune că profesorul Coman a primit o lecţie de strategie politică, nemeritat. Fără nici un fel de „scut” la întrebările insistente ale jurnaliştilor, chiar dacă era flancat de doi tineri noi liberali, vicepreşedintele organizaţiei, Ionuţ Duţu şi secretarul trezorier Ionuţ Moraru. Mai mult, a trebuit să primească şi o lecţie de „tactică politică”, atunci când a fost pus la punct de un… social democrat, prezent în sediul PNL Buzău(!), printre jurnalişti. Siminel Sterea, membru PSD şi consilier local la Mărăcineni l-a contrazis pe Constantin Coman atunci când acesta a spus că în Consiliul Local Mărăcineni nu are nimeni voie, cu excepţia primarului, să promoveze proiecte pentru investiţii în interesul comunităţii, mai ales dacă astfel de propuneri ar veni din partea Opoziţiei, formată din doi consilieri liberali şi unul de la AUR. Consilierul social democrat a spus că el are, deja, şase iniţiative în Consiliul Local Mărăcineni şi chiar i-a cerut noului lider local liberal să impulsioneze activitatea celor doi colegi ai săi!!

 

Deputatul
Laurențiu Țepeluș
la finalul
celei de-a treia
sesiuni parlamentare
Profesorul buzoian Laurențiu Țepeluș reprezintă județul Buzău în Parlamentul României din partea Partidului Social Democrat și deține funcția de secretar al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților.
............................................
Joker-ul de la Prefectură
Nu cu prea mult timp în urmă, reţelele de socializare erau pline de… grija liberalilor buzoieni pentru confortul negustorilor din târgurile şi pieţele din judeţ, drept pentru care purtătorii de săgeată albastră pe fond galben au derulat campanii în teritoriu, pentru ca cetăţenii să vadă că liberalilor le pasă. Într-o postare a lor, de la Ruşeţu, în târg, am observat cum prefectului i se pasase un teanc de ziare (liberale!) sub braţ. Evident, pentru a fi distribuite. Da, tocmai de prefect?!!
...........................................
Liberalul Avrămescu
se dă, din nou, prieten
al social democraţilor
Zilele trecute, liderul liberalilor buzoieni a formulat o declaraţie cel puţin uimitoare, la un post local tv, prin care recunoştea zonele de comunicare eficientă cu adversarii săi politici (dar) colegi la guvernare: în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, unde este coleg cu social democratul buzoian Romeo Lungu, iar pentru teritoriu, pe lângă Instituţia Prefectului (conducere liberală) aprecia deschiderea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu
..............................................
Romeo Lungu, deputat PSD:
 „Patru comune buzoiene
au primit finanţare
pentru reţele
de gaze naturale”
Unul dintre cei mai activi parlamentari buzoieni, social democratul  Romeo Lungu, a postat pe pagina personală de socializare un anunţ, din care aflăm că patru comume buzoiene, trei în apropierea oraşului Buzău, iar cea de-a patra pe Valea Nişcovului, au primit aviz favorabil la finanţare pentru proiectele de investiţii ce vizează înfiinţarea reţelellor de gaze naturale.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)