booked.net

Share

Festival2.jpg*Chiar dacă au recunoscut că s-au plimbat, tot pe banii buzoienilor, cu ocazia organizării altor evenimente în diferite locaţii pe teritorul Republicii Moldova, anul acesta consilerii judeţeni liberali au votat împotriva finanţării unor proiecte comune, promovate de preşedintele Neagu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, economistul Petre Emanoil Neagu, susţine organizarea celor două evenimente importante în plan cultural – Buzău Fest şi Zilele Chişinăului la Buzău, o iniţiativă personală, pentru a căror finanţare a primit aprobarea majorităţii consilierilor judeţeni, cu excepţia liberalilor.

neagu_ok.jpg„Buzău Fest înseamnă oamenii, tradiţiile, istoria, locurile, obiceiurile şi produsele cu care noi, buzoienii, ne mândrim. Zilele Chişinăului la Buzău - un festival "mai tânăr", care aduce în lumină tot ce este mai frumos, autentic şi ce avem în comun cu "fraţii mai mici" din Republica Moldova.

Această pandemie, ce a făcut imposibilă desfăşurarea BuzăuFest, războiul ce are loc atât de aproape de noi sunt motive care ne fac să preţuim mai mult unitatea, pacea, libertatea, dorinţa de a fi aproape unii de ceilalţi şi a ne susţine.

Aceste festivaluri, devenite unul singur acum, vă sunt dedicate, dragi buzoieni, sunt menite să pună lumina reflectoarelor pe bine, pe frumos şi să ne aducem aminte să zâmbim împreună, să ne îmbrăţişăm fără teamă şi să apreciem oamenii, locurile, pacea şi libertatea noastră”,a scris preşedintele Neagu pe pagina personală de socializare.

Chiar dacă abia în anul 2024 sunt programate următoarele alegeri, consilierii judeţeni liberali lasă să se înţeleagă că ei deja încearcă să abordeze electoratul, arătându-se „mai grijulii” cu banii buzoienilor, cu toate că tot ei erau aceia care, până acum, se regăseau în grupurile participante la diverse evenimente culturale organizate în diferite locaţii pe teritoriul Moldovei basarabene.

Prin gestul lor de respingere a finanţării evenimentelor culturale comune, dar şi a altor proiecte asumate de administraţia judeţeană, consilierii liberali par să ignore istoria ultimilor 25 de ani, în care administraţia publică buzoiană, indiferent de conducere,  a fost implicată în diverse evenimente, cele mai multe pentru promovarea elementelor de cultură şi tradiţii populare comune.

Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a făcut parte din grupul personalităţilor publice buzoiene care în anul 1997 deschideau o adevărată campanie de promovarea românismului peste Prut.

b_800_600_16777215_00_images_M2022(5)_Festival3.jpg

b_800_600_16777215_00_images_M2022(5)_Festival4.jpg

b_800_600_16777215_00_images_M2022(5)_Festival5.jpg

b_800_600_16777215_00_images_M2022(5)_Festival6.jpg

 

 

Joker-ul de la Prefectură
Nu cu prea mult timp în urmă, reţelele de socializare erau pline de… grija liberalilor buzoieni pentru confortul negustorilor din târgurile şi pieţele din judeţ, drept pentru care purtătorii de săgeată albastră pe fond galben au derulat campanii în teritoriu, pentru ca cetăţenii să vadă că liberalilor le pasă. Într-o postare a lor, de la Ruşeţu, în târg, am observat cum prefectului i se pasase un teanc de ziare (liberale!) sub braţ. Evident, pentru a fi distribuite. Da, tocmai de prefect?!!
...........................................
Liberalul Avrămescu
se dă, din nou, prieten
al social democraţilor
Zilele trecute, liderul liberalilor buzoieni a formulat o declaraţie cel puţin uimitoare, la un post local tv, prin care recunoştea zonele de comunicare eficientă cu adversarii săi politici (dar) colegi la guvernare: în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, unde este coleg cu social democratul buzoian Romeo Lungu, iar pentru teritoriu, pe lângă Instituţia Prefectului (conducere liberală) aprecia deschiderea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu
..............................................
Romeo Lungu, deputat PSD:
 „Patru comune buzoiene
au primit finanţare
pentru reţele
de gaze naturale”
Unul dintre cei mai activi parlamentari buzoieni, social democratul  Romeo Lungu, a postat pe pagina personală de socializare un anunţ, din care aflăm că patru comume buzoiene, trei în apropierea oraşului Buzău, iar cea de-a patra pe Valea Nişcovului, au primit aviz favorabil la finanţare pentru proiectele de investiţii ce vizează înfiinţarea reţelellor de gaze naturale.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din Ministerul Culturii, să achiziţionăm în beneficiul Bibliotecii Naţionale, un lot de manuscrise inestimabile aparţinând lui Cioran şi Eliade."

........................................

PRIORITĂŢI

SOCIAL DEMOCRATE

LA GUVERNARE

PSD salută decizia Comisiei Europene de a adopta un cadru temporar de criză care permite statelor membre să extindă ajutoarele de stat/compensaţiile pentru daunele suferite de companii în actualele „circumstanţe excepţionale pe care le trăim”.
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)