booked.net

Share
maracineni_gaze_1.jpg**** Este singurul proiect de acest gen din judeţul Buzău
Se poate spune că ştirea momentului pentru administraţiile publice buzoiene este aprobarea la finanţare a proiectului pentru instalarea reţelei de gaze naturale
 în comuna Mărăcineni. Cu două excepţii, când au fost executate extinderi de reţea la Verneşti şi la Valea Râmnicului, în judeţul Buzău nu a fost aprobată nici o investiţie pe gaze naturale după 1989! De aceea putem spune că cei mai mulţi dintre primarii buzoieni se bucură la o asemenea ştire. Finanţarea proiectului de la Mărăcineni ar putea însemna deschiderea unei noi etape în care să fie aprobate la finanţare astfel de iniţiative pentru mare parte din judeţ.
De altfel, este cunoscut faptul că preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Neagu, a reacţionat la iniţiativa deputatului Marcel Ciolacu, în perioada guvernării social democrate, până în 2019, şi, în prezenţa directorului Trans Gaz, Ion Sterian, şi a aproximativ 60 dintre primarii buzoieni, a constituit o asociaţie la nivel de judeţ, tocmai pentru a pregăti şi a ajuta să ajungă la finanţare astfel de proiecte.
Şansa proiectului de la Mărăcineni
b_800_600_16777215_00_images_M2022(2)_titel_maleanu.jpgPrimarul de Mărăcineni, Constantin Dumitru „Titel Măleanu” este recunoscut pentru tenacitatea cu care urmăreşte fiecare dintre proiectele pe care le propune comunităţii locale. Documentaţia pentru „Gaze la Mărăcineni” fusese depusă la Ministerul Fondurilor Europene înainte de constituirea asociaţiei judeţene (2019), amintită mai sus. Tot în acea perioadă legislaţia din România, pe investiţii publice gaze naturale, a fost acomodată cu cea europeană. În acest context, primarul de Mărăcineni a reuşit să convingă conducerea Trans Gaz că este oportună investiţia pentru aducţiunea gazelor pe Valea Slănicului, de la Verneşti, prin subtraversarea râului Buzău. Aşa, proiectul pentru reţeaua locală de distribuţie a gazelor naturale, la Mărăcineni, a fost acceptat la finanţare europeană. S-ar putea crede că Trans Gaz a insistat, la rându-i, pentru finanţarea de la Guvern a „subtraversării râului Buzău”, şi pentru a-şi trece în portofoliu o execuţie de excepţie – a doua cea mai lungă subtraversare din ţară (826 de metri), după cea din zona oraşului Zimnicea, de peste 1200 de metri.
Garanţia finanţării europene face ca următoarea etapă, de licitare a execuţiei, să fie demarată în cel mai scurt timp, iar optimismul primarului Titel Măleanu, pentru aprinderea primului foc la aragaz la finele anului 2023, să fie justificat.

maracineni_gaze_p.jpg

 

Deputatul
Laurențiu Țepeluș
la finalul
celei de-a treia
sesiuni parlamentare
Profesorul buzoian Laurențiu Țepeluș reprezintă județul Buzău în Parlamentul României din partea Partidului Social Democrat și deține funcția de secretar al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților.
............................................
Joker-ul de la Prefectură
Nu cu prea mult timp în urmă, reţelele de socializare erau pline de… grija liberalilor buzoieni pentru confortul negustorilor din târgurile şi pieţele din judeţ, drept pentru care purtătorii de săgeată albastră pe fond galben au derulat campanii în teritoriu, pentru ca cetăţenii să vadă că liberalilor le pasă. Într-o postare a lor, de la Ruşeţu, în târg, am observat cum prefectului i se pasase un teanc de ziare (liberale!) sub braţ. Evident, pentru a fi distribuite. Da, tocmai de prefect?!!
...........................................
Liberalul Avrămescu
se dă, din nou, prieten
al social democraţilor
Zilele trecute, liderul liberalilor buzoieni a formulat o declaraţie cel puţin uimitoare, la un post local tv, prin care recunoştea zonele de comunicare eficientă cu adversarii săi politici (dar) colegi la guvernare: în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, unde este coleg cu social democratul buzoian Romeo Lungu, iar pentru teritoriu, pe lângă Instituţia Prefectului (conducere liberală) aprecia deschiderea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu
..............................................
Romeo Lungu, deputat PSD:
 „Patru comune buzoiene
au primit finanţare
pentru reţele
de gaze naturale”
Unul dintre cei mai activi parlamentari buzoieni, social democratul  Romeo Lungu, a postat pe pagina personală de socializare un anunţ, din care aflăm că patru comume buzoiene, trei în apropierea oraşului Buzău, iar cea de-a patra pe Valea Nişcovului, au primit aviz favorabil la finanţare pentru proiectele de investiţii ce vizează înfiinţarea reţelellor de gaze naturale.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)