booked.net

Share

titel1(1).jpgLa jumătatea lunii mai, primarul comunei Mărăcineni de Buzău, Constantin Dumitru, a dat startul unei campanii locale pentru igienizarea spaţiilor publice, care se află în imediata apropiere a locuinţelor, sau mărginaşe zonelor rezidenţiale. Deja s-a intrat în cea de-a doua lună a campaniei,

dar angajaţii Gospodăriei Locale, de pe lângă Primăria Mărăcineni, încă mai au de lucru, iar pe agenda lor zilnică, în afară de intervenţii la probleme tehnice reclamate de cetăţeni (la reţeaua de apă sau la cea  de canalizare) apar mai mai multe puncte în care încă este nevoie să se intervină pentru igienizare!!... 

Cu gazele la poarta de  intrare dinspre  satul Potoceni și cu celelalte servicii publice puse la punct (iluminat public modern şi eficient, cu numeroase extinderi de reţele electrice, apă curentă şi canalizare, gestionarea durabilă a deţeurilor menajere, dar şi a deşeurilor vegetale şi a gunoiului de grajd) despre comuna Mărăcineni și administrația locală condusă de primarul Constantin Dumitru se poate spune că funcționează, aproape, după regulile unui oraș. Spunem „aproape după regulile unui oraş”, pentru că, din nefericire tocmai cei care ar trebui să se manifeste ca beneficiari responsabili ai serviciilor publice enumerate mai sus, cetăţenii, mulţi dintre ei lasă să se înţeleagă că ar avea un cu totul alt sistem de valori, după care  să convieţuiască într-o comunitate. Şi, pentru a rămâne strict la temă, conducerea Primăriei Mărăcineni aduce în discuţie tocmai modul neglijent în care unii dinte cetăţeni se raportează la mediu, în general, şi protejarea acestuia, precum şi la folosirea cu responsabilitate a spaţiillor publice din imediata apropiere a locuinţelor sau a zonelor(cartierelor) rezidenţiale.

„Cu sprijinul și răbdarea dumneavoastră am reușit, în ultima perioadă, lucruri importante pentru comuna noastră. Mărăcineni, locul nostru de suflet, este astăzi un mediu curat și primitor, iar meritul îi aparține fiecăruia dintre dumneavoastră. Curățenia este oglinda oamenilor gospodari și frumoși care locuiesc aici. Totuși, încă mai sunt situații în care, din grabă sau din neglijență, pe domeniul public sunt lăsate resturi sau materiale de la diferitele lucrări. 

De aceea, pentru a ne păstra localitatea curată și admirată de toți cei care ne trec pragul, vă adresăm rugămintea de a păstra curățenia în fața locuințelor dumneavoastră și de a vă asigura că nu mai există resturi menajere pe domeniul public după terminarea treburilor!”.

Acesta era anunţul postat de primarul localităţii, pe pagina de facebook a Primăriei Mărăcineni, invitând cetăţenii la responsabilitate faţă de mediu. Iar dacă la ora publicării acestui material campania de igienizare demarată de Titel Măleanu încă este în desfăşurare, poate fi apreciat gradul de implicare al cetăţenilor(!!)... Confruntat cu o astfel de realitate, se pare că primarul Titel Măleanu este pe cale să ia o decizie. Astfel, pentru aceia dintre locuitori care nu respectă minime reguli de convieţuire într-o comunitate, dar mai ales ignoră modul în care trebuie şi poate să se folosească de spaţiile publice  pentru activităţi în folosul propriei gospodării, se va apela la „Regula celor 72 de ore”. Conform unei hotărâri adoptată de Consiliul Local Mărăcineni, cetăţenii nu pot depozita pe spaţiul public (trotuare, străzi laterale sau drumul judeţean) materiale de folosinţă personală (lemne pentru foc, materiale de construcţii ş.a.) mai mult de 72 de ore. După eliberarea zonelor, cetăţenii au obligaţia întreţinerii curăţeniei pe spaţiul public folosit. Împotriva celor care ignoră astfel de prevederi se poate lua inclusiv măsura amenzii!

rampa_gunoi.jpg

Mulţi dintre cetăţeni, proprietari de animale, nu pot renunţa la obiceiul de a depozita gunoiul de grajd în imediata apropiere a locuinţelor. De anul trecut, aceştia au la dispoziţie un spaţiu de depozitare amenajat de Primăria Mărăcineni (proiect cu finanţare europeană). Directivele de Mediu sunt foarte clare în privinţa depozitării gunoiului de grajd, iar eventuale campanii demarate de instituţiile de profil (Garda de Mediu) ar putea impune amenzi mari acelor fermieri care nu folosesc rampa de depozitare!

 

 

Deputatul
Laurențiu Țepeluș
la finalul
celei de-a treia
sesiuni parlamentare
Profesorul buzoian Laurențiu Țepeluș reprezintă județul Buzău în Parlamentul României din partea Partidului Social Democrat și deține funcția de secretar al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților.
............................................
Joker-ul de la Prefectură
Nu cu prea mult timp în urmă, reţelele de socializare erau pline de… grija liberalilor buzoieni pentru confortul negustorilor din târgurile şi pieţele din judeţ, drept pentru care purtătorii de săgeată albastră pe fond galben au derulat campanii în teritoriu, pentru ca cetăţenii să vadă că liberalilor le pasă. Într-o postare a lor, de la Ruşeţu, în târg, am observat cum prefectului i se pasase un teanc de ziare (liberale!) sub braţ. Evident, pentru a fi distribuite. Da, tocmai de prefect?!!
...........................................
Liberalul Avrămescu
se dă, din nou, prieten
al social democraţilor
Zilele trecute, liderul liberalilor buzoieni a formulat o declaraţie cel puţin uimitoare, la un post local tv, prin care recunoştea zonele de comunicare eficientă cu adversarii săi politici (dar) colegi la guvernare: în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, unde este coleg cu social democratul buzoian Romeo Lungu, iar pentru teritoriu, pe lângă Instituţia Prefectului (conducere liberală) aprecia deschiderea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu
..............................................
Romeo Lungu, deputat PSD:
 „Patru comune buzoiene
au primit finanţare
pentru reţele
de gaze naturale”
Unul dintre cei mai activi parlamentari buzoieni, social democratul  Romeo Lungu, a postat pe pagina personală de socializare un anunţ, din care aflăm că patru comume buzoiene, trei în apropierea oraşului Buzău, iar cea de-a patra pe Valea Nişcovului, au primit aviz favorabil la finanţare pentru proiectele de investiţii ce vizează înfiinţarea reţelellor de gaze naturale.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)