booked.net

Share

titel_maleanu1.jpgA fost publicată broşura de prezentare a proiectului pentru „Înfiinţare sistem distribuţie gaze naturale în satele Mărăcineni, Căpăţâneşti şi Potoceni, aparţinătoare comunei Mărăcineni, judeţul Buzău”

Doar o contestaţie şi cel mult două luni pentru etapa de proiectare, şi gata! Vor începe lucrările, efectiv, la reţeaua de gaze la Mărăcineni. La ultima şedinţă publică organizată la Căminul Cultural din satul Potoceni, primarul Constantin Dumitru a abordat inclusiv subiectul „Gaze” la Mărăcineni, mai ales că unii dintre cetăţeni îşi manifestă constant nemulţumirea vizavi de „viteza” cu care acest proiect avansează. Pentru ca lucrurile să fie înţelese corect, trebuie spus că aducerea gazelor naturale la Mărăcineni presupune implementarea a două proiecte distincte. Unul, ce tocmai s-a încheiat – subtraversarea conductei pentru alimentarea viitoarei reţele de distribuţie la nivelul comunei Mărăcineni, a fost investiţia companiei naţionale Trans Gaz România. Al doilea – realizarea reţelei locale de distribuţie, face obiectul unui proiect conceput şi susţinut de administraţia publică Mărăcineni, care, după mai multe „probe” birocratice trecute a ajuns la faza de licitare şi adjudecare a lucrărilor de execuţie. Conform declaraţiilor primarului Constantin Dumitru, procesul de licitare a fost contestat, legal, de către o firmă din Ploieşti. Urmează ca în termen de 20 de zile diferendul să fie analizat şi tranşat în Instanţă. Ulterior, constructorul va putea să demareze procedurile pentru organizarea de şantier şi desemnarea dirigintelui.

Aşa cum ziarul Muntenia a informat şi în alte ediţii, „Înfiinţarea sistemului de distribuţie gaze naturale în satele Mărăcineni, Căpăţâneşti şi Potoceni” este un proiect ce a obţinut finanţare din fonduri europene, valoarea totală a acestuia fiind de aproape 92 de milioane de lei noi (valoare eligibilă – 77,3 milioane de lei). Suma de 77,3 milioane de lei are două componente: 65,7 milioane de lei, bani europeni şi 11,5 milioane lei de la bugetul naţional. Acestea sunt fonduri nerambursabile. În completarea cheltuielilor, până la aproximativ 92 milioane lei (RON) sunt prevăzute sume din afara fondurilor nerambursabile, în valoare de 14,6 milioane lei, care ar trebui să fie virate în contul Primăriei Mărăcineni de la Guvern, la finalizarea lucrărilor.

Vor fi efectuate un număr de 4233 branşamente de gaze naturale de presiune medie, cu posturi de reglare la capăt, echipate cu sisteme inteligente. 4207 branşamente vor fi făcute la consumatori casnici, iar altele 26 la instituţii publice. Lungimea totală a reţelei de distribuire a gazelor naturale la Mărăcineni va fi de 38, 182 kilometri.

b_800_600_16777215_00_images_M2022(6)_mara_gaze1.jpg

 

 

Deputatul
Laurențiu Țepeluș
la finalul
celei de-a treia
sesiuni parlamentare
Profesorul buzoian Laurențiu Țepeluș reprezintă județul Buzău în Parlamentul României din partea Partidului Social Democrat și deține funcția de secretar al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților.
............................................
Joker-ul de la Prefectură
Nu cu prea mult timp în urmă, reţelele de socializare erau pline de… grija liberalilor buzoieni pentru confortul negustorilor din târgurile şi pieţele din judeţ, drept pentru care purtătorii de săgeată albastră pe fond galben au derulat campanii în teritoriu, pentru ca cetăţenii să vadă că liberalilor le pasă. Într-o postare a lor, de la Ruşeţu, în târg, am observat cum prefectului i se pasase un teanc de ziare (liberale!) sub braţ. Evident, pentru a fi distribuite. Da, tocmai de prefect?!!
...........................................
Liberalul Avrămescu
se dă, din nou, prieten
al social democraţilor
Zilele trecute, liderul liberalilor buzoieni a formulat o declaraţie cel puţin uimitoare, la un post local tv, prin care recunoştea zonele de comunicare eficientă cu adversarii săi politici (dar) colegi la guvernare: în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, unde este coleg cu social democratul buzoian Romeo Lungu, iar pentru teritoriu, pe lângă Instituţia Prefectului (conducere liberală) aprecia deschiderea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu
..............................................
Romeo Lungu, deputat PSD:
 „Patru comune buzoiene
au primit finanţare
pentru reţele
de gaze naturale”
Unul dintre cei mai activi parlamentari buzoieni, social democratul  Romeo Lungu, a postat pe pagina personală de socializare un anunţ, din care aflăm că patru comume buzoiene, trei în apropierea oraşului Buzău, iar cea de-a patra pe Valea Nişcovului, au primit aviz favorabil la finanţare pentru proiectele de investiţii ce vizează înfiinţarea reţelellor de gaze naturale.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)