booked.net

Share

Titel2.jpgComuna Mărăcineni şi administraţia locală, condusă de primarul Constantin Dumitru, se numără printre puţinele localităţi din judeţul Buzău unde în fiecare an sunt finalizate investiţii, ori alte proiecte sunt licitate şi încredinţate spre execuţie.

 În anul 2022 a fost finalizat unul dintre proiectele importante pentru comunitatea locală, şi anume modernizarea şi eficientizarea sistemului de iluminat public. La această oră, comuna Mărăcineni este singurul UAT (Unitate Administrativ Teritorială) din judeţul Buzău care are pus la punct un astfel de iluminat public. Către finele anului trecut, autorităţile judeţene anunţau că alte nouă comune buzoiene sunt pe lista cu finanţări eligibile, de la Ministerul Mediului, pentru modernizarea şi eficientizarea sistemelor de iluminat public. În ce priveşte investiţia deja finalizată de administraţie Mărăcineni, este bine de ştiut că primarul Constantin Dumitru a solicitat finanţare pentru modernizarea sistemului de iluminat public încă din anul 2019 (n.r. – la acel moment Ministerul Economiei gestiona astfel de proiecte) însă răspunsul a fost negativ, în motivare reţinându-se faptul că implementarea proiectului ar fi presupus costuri ridicate. Acesta a fost contextul în care primarul de Mărăcineni a luat decizia, alături de Consiliul Local, ca investiţia să fie susţinută de la bugetul local. O astfel de variantă de finanţare a presupus, totuşi, programarea lucrărilor pe durata a trei ani, pentru tot atâtea sate componente ale comunei.

„Vom fi focusaţi pe proiectul GAZE, dar vom dezvolta şi alte investiţii”

Pentru anul 2023, primarul Constantin Dumitru are în pregătire cel puţin patru proiecte, două cu finanţare guvernamentală şi două cu finanţare europeană. Unul dintre proiectele cu finanţare europeană, pentru care documentaţia este depusă, presupune construirea unui Centru de zi, care va asigura servicii sociale pentru persoane în vârstă.

Titel3.jpg

De asemenea, este pregătită documentaţia şi pentru obţinerea unei finanţări europene, cu care să se construiască a doua grădiniţă-creşă pe raza comunei, amplasamentul fiind identificat în zona terenului de sport de la Şcoala de Coordonare Căpăţâneşti. Cu fonduri locale, primarul Constantin Dumitru are în pregătire înlocuirea acoperişului la Şcoala de Coordonare, lucrările urmând să înceapă imediat după închiderea anului şcolar.

În ce priveşte proiectele cu finanţare guvernamentală, este vorba despre amenajarea a două baze sportive, programe susţinute de Compania Naţională de Investiţii, Bază sportivă Tip I şi Tip II. La prima adunare publică a acestui an (ultima duminică a lunii ianuarie) primarul Constantin Dumitru a prezentat „istoria” celor două proiecte pentru care s-a obţinut finanţare de la CNI (Compania Naţională de Investiţii). Iniţial, documentaţia fusese întocmită pentru o bază sportivă Tip I, locaţia aleasă fiind chiar terenul de fotbal din imediata apropiere a Şcolii de Coordonare Căpăţâneşti. Numai că, cei de la CNI au modificat regulile „în timpul jocului” cel puţin de trei ori, solicitând Primăriei Mărăcineni locaţii de dimensiuni mai mari decât cea avansată iniţial. La acest moment, primarul de Mărăcineni este convins că o astfel de manieră de lucru, descurajatoare, din partea CNI, nu a urmărit altceva decât o „triere” a dosarelor depuse. Cu toate acestea, primarul Constantin Dumitru a „ţinut pasul” cu politicile incorecte aplicate de finanţator, mai mult, s-a reuşit ca pentru Mărăcineni să fie probate nu unul, ci două proiecte pentru baze sportive. Tipul II va fi amplasat în zona Şcolii de Coordonare Căpăţâneşti, iar Baza Sportivă Tip I va fi amenajată în zona Garajului Gospodăriei Comunale, pe locul unei foste stâni, acolo unde va fi şi amplasamentul Centrului de zi. De remarcat faptul că tenacitatea cu care a fost susţinut proiectul „Bază Sportivă Tip I” a făcut ca această investiţie de la Mărăcineni de Buzău să se numere printre cele doar cinci la nivel naţional! 

 

Marcel Ciolacu
ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)