booked.net

Share

conducta.jpgÎn judeţul Buzău, la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale (UAT) sunt evidente preocupările pentru atragerea cât mai multor finanţări, un proces ce a fost demarat şi de guvernanţii români odată cu lansarea programului european pentru

 susţinerea financiară a investiţiilor de interes public, din care deja s-au scurs trei ani: 2021-2027. În paralel, Uniunea Europeană, prin Comisia Europeană, a aprobat binecunoscutul Program Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă (PNRR) o sursă importantă pentru finanţarea proiectelor avansate de cei mai mulţi dintre primarii din zonele rurale, inclusiv din judeţul Buzău.

La acest moment, comuna buzoiană C.A. Rosetti şi primarul Costel Crăciun se regăsesc în programele financiare derulate de Guvern sau de structurile europene printr-un proiect de asfaltare a drumurilor de interes local, o investiţie derulată în două etape, pentru cea de-a doua componentă tocmai fiind primită semnătura.

Obţinerea fondurilor, prin Programul Naţional „Anghel Saligny”, pentru asfaltarea a 15 kilometri de drumuri va rezolva problemele legate de accesibilitate și va spori siguranța circulației în comună, facilitând și stimulând mobilitatea locală și regională. Până de curând, atât primarul Costel Crăciun, cât şi constructorul, aşteptau decontarea facturilor pentru executarea lucrărilor de asfaltare în prima etapă. În aşteptarea plăţilor, Primăria C.A. Rosetti a finanţat, de la bugetul local, o asfaltare a unui drum pe o lungime de 1,4 kilometri, cu un efort financiar de 10 miliarde de lei vechi. De altfel, primarul Costel Crăciun spunea, la acel moment, că aceasta ar fi şi puterea financiară a bugetului local în ce priveşte susţinerea anuală a unor astfel de investiţii, fără a ignora celelalte domenii de interes public.

Cracun_CA_Rosetti.jpg

Între ultimele realizări, primarul comunei C.A. Rosetti, Costel Crăciun, aminteşte despre intensificarea eforturilor în direcția protejării mediului înconjurător prin implementarea sistemului de colectare selectivă a deșeurilor. Recent, au fost instalate pubele pentru strângerea selectivă a deșeurilor în diferite zone cheie ale comunei, marcând un pas semnificativ către o gestionare mai eficientă și ecologică a deșeurilor.

Tot la capitolul realizări, primarul Costel Crăciun aminteşte de finalizarea lucrărilor la o grădiniţă, construcţia fiind amenajată în satul Lunca. Proiectul a primit finanţare de la Banca Mondială, în valoare de 15 miliarde de lei vechi, şi a presupus construcţia unui imobil în care să-şi poată desfăşura activităţile specifice două grupe, fiind vorba despre 23 de copii.

Cu un orizont de aşteptare încă neclar, din cauza perioadelor succesive de criză financiară, economică, de sănătate ori de securitate la nivel global, primarul localităţii C.A.Rosetti, situată în Câmpia înaltă a Bărăganului, cu potenţial spre zona agro-zootehnică, îţi pune speranţele în proiecte finanţate cu bani europeni, care să contribuie la ridicarea nivelului de trai al populaţiei. Într-un asemenea context, primarul Costel Crăciun aminteşte despre eforturile tehnice şi financiare depuse de Primăria C.A. Rosetti pentru atragerea unei finanţări care să concretizeze investiţia în reţeaua locală pentru distribuirea gazelor naturale.

 

PRIMPĂRIA

MĂRGĂRITEŞTI

- Anunţ public -

Primăria Mărgăriteşti anunţă începerea următoarelor lucrări:

1. Autorizaţia nr. 56 din 24 mai 2024, se autorizează executarea lucrărilor de construire pentru: Construire împrejmuire teren sport.

 

2. Autorizaţia nr. 655 din 12 iunie 2024, se autorizează executarea lucrărilor de construire pentru: Amenajare parcare şi spaţiu de joacă copii, sat Fântânele, comuna Mărgăriteşti, judeţul Buzău.

....................................

ANUNŢ PUBLIC PRIVIND DEZBATEREA PUBLICĂ

Comuna Săpoca, cu sediul în comuna Săpoca, sat Săpoca, str. Principală, nr. 121, judeţul Buzău, în calitate de titular al Planului Urbanistic Zonal -”Dezvolatrea unei zone ID – Industrie şi depozitare, prin introducerea în intravilan,a 3 terenuri din domeniul privat al comunei Sapoca”, cu amplasamentul în comuna Săpoca, sat Săpoca
.....................................
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

............................................

OPINIE

Sănătate, Minte&Corp,

Educație, Social

 

Nivelul precar al sănătății mintale, o problemă tot mai acută

JW.org, resursă gratuită de informații utile

Citeşte mai departe...

................................................

Articol de opinie

Agresiunile împotriva femeilor.

Vor lua vreodată sfârșit?

„Violența împotriva femeilor și a fetelor este una dintre cele mai sistematice și mai frecvente încălcări ale drepturilor omului la nivel mondial. Țările UE nu fac excepție. Din păcate, o femeie din trei a fost victima unor violențe fizice sau sexuale.” (Consiliul Europei, 4 martie 2024)

Citeşte mai departe...

.............................................

 

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)