booked.net

Share

Sorin_Tanase_sageata.jpg„După multe eforturi, așteptări și întârzieri birocratice întâmpinate, doresc să vă aduc la cunoștință că în această săptămână s-a reușit semnarea contractului de finanțare pentru Proiectul 

"Modernizare drumuri sătești, Etapa I". Iar la una dintre ultimele întâlniri cu o parte dintre locuitorii comunei pe care o păstoreşte, primarul Sorin Tănase răspundea pe loc la întrebarea: „La Vadu Paşii se lucrează pentru Gaze, la noi?”, spunând că la acest moment se caută cea mai bună soluţie pentru amplasarea conductei principale de distribuţie, după ce varianta iniţială a picat, urmare a modernizării DJ 203K.

La această rubrică, ziarul Muntenia a prezentat, în mai multe rânduri, o minimă analiză/explicaţie cu trimitere la perioadele prelungite de aşteptare a multora dintre proiectele/documentaţii depuse de primarii buzoieni pentru accesarea de fonduri guvernamentale sau externe, pentru investiţii de interes public – infrastructură rutieră, reţele de apă-canal sau de gaze naturale, reabilitări şi modernizări în sistemele locale de învăţământ ori sănătate, ţinta fiind ridicarea nivelului de trai la nivelul comunităţilor. Multe dintre proiecte au fost depuse, cum este şi cazul comunei Săgeata, încă de pe timpul derulării vestitelor programe naţionale PNDL I şi II. Documentaţiile au fost evaluate, primarii au primit răspunsuri pozitive în legătură cu evaluarea, punctajele obţinute le-au trimis pe liste eligibile la finanţare şi…cam atât. În majoritatea cazurilor se instala…aşteptarea. Sorin Tănase, primarul comunei Săgeata, ca mulţi alţi primari din judeţ, nu au lăsat lucrurile în aşteptare şi au bătut, la propriu, în permanenţă la uşile ministerelor, solicitând semnarea contractelor de finanţare.   

Unul dintre cele mai mari proiecte pentru care primarul Tănase a reuşit să atragă finanţare şi pentru care este semnat contractul de execuţie este „Modernizarea drumurilor săteşti – Etapa I”. În cadrul acestei etape sunt cuprinse drumuri sătești din satele Dâmbroca, Bordușani, Săgeata, Beilic și Găvănești, ce urmează a fi asfaltate pe o lungime de aproximativ 16,8 km. Totodată, se așteaptă semnarea contractului și pentru „Modernizare drumuri sătești, Etapa 2, proiect ce vine în completarea acestei prime etape, urmând astfel ca infrastructura comunei Săgeata să se îmbunătățească semnificativ.

„În acest mandat, la nivelul comunității Săgeata s-au depus numeroase proiecte, unele dintre ele urmând să se implementeze în cel mai scurt timp, iar pentru altele se așteaptă semnarea contractelor. Nu am oferit niciodată informații înainte de a fi semnate contractele de finanțare, întrucât nu doresc să vin în fața dumneavoastră cu promisiuni fără fond sau care nu prezintă siguranța concretizării”,este mesajul transmis de primarul Sorin Tănase către locuitorii comunei.

În contextul celor lansate de primarul Tănase în mesajul de mai sus, trebuie amintite şi ultimele noutăţi legate de implementarea proiectului pentru aducţiunea gazelor naturale în comuna Săgeata. După cum se ştie, investiţiile de acest gen au fost structurate după o strategie la nivel judeţean, pentru crearea de asocieri la nivelul unităţilor administrative astfel încât, pe de o parte, să crească punctajul documentaţiilor respective la momentul evaluărilor, pe de alta, să ofere posibilitatea unor comunităţi cu posibilităţi financiare limitate, cum este şi cazul comunei Săgeata, să beneficieze de astfel de investiţii costisitoare.

Într-unul dintre răspunsuri, într-un dialog pe reţelele de socializare, primarul Sorin Tănase explica stadiul lucrărilor pe proiectul Gaze, cu o paralelă la investiţia deja începută în comuna vecină Vadu Paşii. Proiectul iniţial prevedea ca aducţiunea principală să urmeze laturile drumului judeţean DK 203K, de unde să fie alimentate, în sistem antenă, gospodăriile aflate pe drumurile laterale. Având în vedere că DJ 203K tocmai ce a fost modernizat, nu sunt permise lucrări în imediata apropiere a arterei de circulaţie. De aceea, la acest moment se caută soluţii pentru un traseu alternativ, o etapă ce nu va afecta mult timp. 

„Doresc să vă asigur de toată implicarea mea în procesul de îmbunătățire a condițiilor de trai la nivelul Comunei Săgeata, și chiar dacă nu am postat despre proiectele la care am lucrat împreună cu echipa mea în toată această perioadă, ele sunt în derulare și vă voi oferi informații despre acestea la momentul potrivit”,a încheiat primarul Sorin Tănase.

 

 

PRIMPĂRIA

MĂRGĂRITEŞTI

- Anunţ public -

Primăria Mărgăriteşti anunţă începerea următoarelor lucrări:

1. Autorizaţia nr. 56 din 24 mai 2024, se autorizează executarea lucrărilor de construire pentru: Construire împrejmuire teren sport.

 

2. Autorizaţia nr. 655 din 12 iunie 2024, se autorizează executarea lucrărilor de construire pentru: Amenajare parcare şi spaţiu de joacă copii, sat Fântânele, comuna Mărgăriteşti, judeţul Buzău.

....................................

ANUNŢ PUBLIC PRIVIND DEZBATEREA PUBLICĂ

Comuna Săpoca, cu sediul în comuna Săpoca, sat Săpoca, str. Principală, nr. 121, judeţul Buzău, în calitate de titular al Planului Urbanistic Zonal -”Dezvolatrea unei zone ID – Industrie şi depozitare, prin introducerea în intravilan,a 3 terenuri din domeniul privat al comunei Sapoca”, cu amplasamentul în comuna Săpoca, sat Săpoca
.....................................
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

............................................

OPINIE

Sănătate, Minte&Corp,

Educație, Social

 

Nivelul precar al sănătății mintale, o problemă tot mai acută

JW.org, resursă gratuită de informații utile

Citeşte mai departe...

................................................

Articol de opinie

Agresiunile împotriva femeilor.

Vor lua vreodată sfârșit?

„Violența împotriva femeilor și a fetelor este una dintre cele mai sistematice și mai frecvente încălcări ale drepturilor omului la nivel mondial. Țările UE nu fac excepție. Din păcate, o femeie din trei a fost victima unor violențe fizice sau sexuale.” (Consiliul Europei, 4 martie 2024)

Citeşte mai departe...

.............................................

 

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)