booked.net

Share

activist3.jpgProbabil că nu aş fi comentat nimic la subiectul „preparat” de activistul civic şantajist, buzoianul Robert Niţu, colegul primului vestit la Buzău, Florin „Harry” Geană (de prin părţile Prahovei), de asemenea autodeclarat apărător al dreptăţii,

 dacă nu i-aş fi auzit, în studioul Antena 3, spunând că ei sunt ziarişti. Mai mult, chiar unii dintre colegii presari de la Buzău, încercând să atragă atenţia (n.b. – sper că doar atât!) au asociat în titluri calitatea de jurnalist cu persoana aşa zisului activist de la Buzău.

Scurt istoric. Moda activismului civic a fost adusă la Buzău de Florin „Harry” Geană, se pare un fost apevist, care s-a remarcat în primul rând prin vizitele în birourile primarilor din zona rurală, invocând diverse motive pentru a „produce” un eveniment din care trebuia să reiasă reaua credinţă a respectivilor aleşi. În timp, „Harry” Geană şi-a găsit un colaborator, în persoana lui Robert Niţă, un fost taximetrist, din cartierul Broşteni, cu obiceiuri simple, adică în fiecare zi sărbătorea sfârşitul programului de lucru la birt, de unde pleca „pe burtă”.

activist1.jpg

Activistul Niţă spunea în studioul Antena 3 că şi-a „dedicat viaţa unor astfel de acţiuni”, subiectul în discuţie fiind, evident, reacţia unor poliţişti la o intervenţie în care acesta ar fi trebuit să fie apărat de agresiunea unor cetăţeni, care au considerat că este mai la îndemână sa-şi facă „dreptate” singuri. Bineînţeles că poliţiştii vor fi sancţionaţi. Probabil vor fi transferaţi la vreun  post de poliţie în zona montană a judeţului, unde să alunge urşii, tot mai prezenţi prin gospodăriile oamenilor. Poate că, într-o astfel de situaţie, vor alege să folosească măcar spray-ul paralizant! 

Dar, de unde atâta „dedicaţie” din partea aşa zişilor activişti civic Niţu-Geană?! Şi cum orice acţiune are şi o parte mai puţin cunoscută de publicul larg, consider că este momentul să descoperim adevăratul „interes” al celor doi, lucruri care sunt cunoscute/bănuite chiar în interiorul Inspectoratului de Poliţie Buzău. Activistul Niţă a fost implicat într-un scandal, provocat, pe marginea unei filmări la Primăria Vadu Paşii. Aspectele mai mult sau mai puţin penale au fost prezentate, ca şi în ultimul caz, de la Cernăteşti, cu lux de amănunte în presa locală. Activistul Niţă a ameninţat cu Instanţa. Numai că, la ceva timp au început să circule zvonuri cum că activistul ar fi de acord să retragă plângerea dacă s-ar negocia suma „corectă”! Aşa cum îl cunosc pe primarul de Vadu Paşii, astfel de discuţii, între el şi activist nu vor avea loc. În schimb, atrage atenţia intenţia, la fel de penală, de a recurge la şantaj, din partea lui Niţu. Pe surse, am aflat că astfel de „negocieri” au fost ofertate de activistul Niţă şi în oraşul Râmnicu Sărat, acolo unde se spune că ar fi primit o corecţie de la proprietarii unui magazin de cartier, „vizitaţi” de activist şi ameninţaţi cu DSP-ul. Se spune că „apărătorul dreptăţii” Robert Niţă ar fi sugerat suma de 10.000 de euro, ca să nu depună plângere pentru bătaia încasată!

În cazul evenimentului „preparat” de activistul Niţă pe teritoriul comunei Cernăteşti, în care au fost (ne)implicaţi agenţi de poliţie, de pe urma căruia „recidivistul” a încasat câteva lovituri, cu poliţiştii pe post de spectatori, dar şi cu autoturismul avariat, se poate spune că acesta a tras lozul cel mare. La această oră este depusă o plângere penală, se va derula un proces, partea vătămată va cere despăgubiri şi, evident, daune morale, iar statul, cu semnătura judecătorului, va plăti! De pe urma evenimentului de la Vadu Paşii se spune că Niţu şi Geană ar fi cerut 300 de mii de euro! Cât credeţi că vor cere acum, când va fi vorba despre un plătitor sigur: statul?!!

(Foto: captură Antena 3)

 

Joker-ul de la Prefectură
Nu cu prea mult timp în urmă, reţelele de socializare erau pline de… grija liberalilor buzoieni pentru confortul negustorilor din târgurile şi pieţele din judeţ, drept pentru care purtătorii de săgeată albastră pe fond galben au derulat campanii în teritoriu, pentru ca cetăţenii să vadă că liberalilor le pasă. Într-o postare a lor, de la Ruşeţu, în târg, am observat cum prefectului i se pasase un teanc de ziare (liberale!) sub braţ. Evident, pentru a fi distribuite. Da, tocmai de prefect?!!
...........................................
Liberalul Avrămescu
se dă, din nou, prieten
al social democraţilor
Zilele trecute, liderul liberalilor buzoieni a formulat o declaraţie cel puţin uimitoare, la un post local tv, prin care recunoştea zonele de comunicare eficientă cu adversarii săi politici (dar) colegi la guvernare: în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, unde este coleg cu social democratul buzoian Romeo Lungu, iar pentru teritoriu, pe lângă Instituţia Prefectului (conducere liberală) aprecia deschiderea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu
..............................................
Romeo Lungu, deputat PSD:
 „Patru comune buzoiene
au primit finanţare
pentru reţele
de gaze naturale”
Unul dintre cei mai activi parlamentari buzoieni, social democratul  Romeo Lungu, a postat pe pagina personală de socializare un anunţ, din care aflăm că patru comume buzoiene, trei în apropierea oraşului Buzău, iar cea de-a patra pe Valea Nişcovului, au primit aviz favorabil la finanţare pentru proiectele de investiţii ce vizează înfiinţarea reţelellor de gaze naturale.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din Ministerul Culturii, să achiziţionăm în beneficiul Bibliotecii Naţionale, un lot de manuscrise inestimabile aparţinând lui Cioran şi Eliade."

........................................

PRIORITĂŢI

SOCIAL DEMOCRATE

LA GUVERNARE

PSD salută decizia Comisiei Europene de a adopta un cadru temporar de criză care permite statelor membre să extindă ajutoarele de stat/compensaţiile pentru daunele suferite de companii în actualele „circumstanţe excepţionale pe care le trăim”.
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)