booked.net

Share

m1.jpgZiarul Muntenia a prezentat, în mai multe ocazii şi situaţii diferite, activitatea unui buzoian pentru care implicarea în prezentul comunităţii devenise exerciţiu zilnic. În urmă cu ceva ani, Marius Georgescu se afirma atât în zona afacerilor (de familie)

 dar şi ca susţinător al unor proiecte din zona politicului, atâta timp cât era convins că se dorea schimbarea în bine: pentru mediul de afaceri, ori în ce priveşte perspectiva unui nivel de trai decent, pentru cei mai mulţi. Rezultatele muncii personale pe modelul „de la om la om” s-au concretizat, la un moment dat, într-o funcţie politică de nivelul preşedintelui de organizaţie (tineret) apoi în rolul de consilier într-un birou senatorial.

Unii politicieni, investiţi cu rang înalt, prin simpla prezenţă pe o listă de partid, lansau şi insistau, în campania electorală trecută (2020) un slogan cu care sperau să atragă atenţia: „M-am întors acasă!”. Locuţiunea devenise chiar formă de salut, cu ocazia vizitelor în comunităţile rurale.

Marius Georgescu era acasă, la Cilibia, înainte ca acest slogan să fie experimentat în zona rurală buzoiană. De altfel, orice proiect politic la care participa era cântărit prin prisma impactului şi utilităţii la nivelul comunităţilor – urbane sau rurale. La nivelul anului 2020, ziarul Muntenia scria că tânărul politician Marius Georgescu nu se „întorsese acasă”, la Cilibia, ci invita consătenii să-şi manifeste adeziunea la un proiect real: „Construim împreună!”.

m2.jpg

Acesta a fost şi elementul de atracţie, (re)descoperit în zona on-line, care făcea legătura între un tânăr om de afaceri din Cilibia, cu experienţă inclusiv în zona politicului, dar mai ales cu o viziune personală în ce priveşte relaţia cu comunitatea. În 2020, mulţi dintre locuitorii comunei Cilibia au fost surprinşi, probabil, de francheţea sloganului „Construim împreună!” şi au preferat să rămână sub umbrela măsurilor sociale promovate de autorităţi. Acum, descoperim că proiectul a continuat şi, deloc surprinzător, este susţinut de mare parte a comunităţii.

Marius Georgescu îşi dezvoltă afacerea de familie nu fără greutăţi, pentru că trebuie să-şi managerieze activităţile după o legislaţie ineficientă şi în permanentă schimbare. Asta nu l-a împiedicat, totuşi, să respecte agenda zilnică alături de cei care acum cred că se poate „construi împreună”, cu demnitate!

m3.jpg

Pentru această ediţie reţinem una dintre acţiunile celor care cred în proiectul propus de Marius Georgescu, şi descoperim cum o indiferenţă a autorităţilor locale este îndreptată: cimitirului de pe lângă biserica din Cilibia i-a fost redată imaginea civilizaţiei.

 

Marcel Ciolacu
ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)