booked.net

Share

1544010498973.jpgSurpriză într-un dosar penal cu o pedeapsă de şapte ani de închisoare cu executare, dată pe fond, pentru evaziune fiscală în formă continuată. Conform recizitoriului, prejudiciul adus bugetului statului era în sumă de 530.000 de euro.

 Sentinţa a fost dată în prima decadă a lunii în curs, iar în urmă cu o săptămână cel acuzat că a prejuduciat bugetul statului a achitat întreaga sumă. În dosar este vorba despre omul de afaceri Ion Leu, care este proprietar al mai multor firme, între care Aquacultură SRL, cu obiect de activitate în zona agragatelor de balastieră. S-ar părea că datoria omului de afaceri către bugetul statului era una istorică, de pe timpul când activităţile principale erau susţinute de firmele Leu Prodcom SRL şi Leu Districom SRL, cu obiect de activitate în producerea băuturilor alcoolice şi a sucurilor, dar care în timp a ajuns să depăşească nivelul a 500 de mii de euro.

Odată plătită suma considerată prejudiciu la bugetul statului, omul de afaceri se poate considera inclusiv scăpat de executarea pedepsei cu închisoarea. De asemenea, conform aprecierilor specialiştilor în finanţe, el ar putea solicita avocatului să deschidă o acţiune în Instanţă pentru ridicarea sechestrului asigurător impus de judecător pe aproape toate bunurile deţinute de Ion Leu şi familia sa.

O lege care iartă evazioniştii cu prejudicii sub un milion de euro

Parlamentul a adoptat, la finele anului trecut, un proiect de lege, care între timp a fost promulgat de preşedintele Klus Iohanis, prin care evaziunea fiscală cu un prejudiciu sub un milion de euro nu se va mai pedepsi penal, dacă este achitată suma, plus un procent de 15 la sută. Proiectul a fost depus în data de 12 decembrie 2023 şi a fost iniţiat de către premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD şi de Nicolae Ciucă, liderul PNL. Actul normativ, care modifică Legea 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, prevede majorarea atât a plafoanelor, cât și a pedepselor. Astfel, se majorează plafonul de la 100.000 de euro, la un milion de euro.

După plata prejudiciului, vor fi reluate lucrările în mai multe investiţii de interes public

Aşa cum spuneam, datoria acumulată de omul de afaceri Ion Leu către bugetul statului era una istorică şi s-ar părea că ea atinsese un asemenea nivel prin rostogolirea penalizărilor şi dobânzilor, perceputea de sistemul fiscal. De asemenea, activităţile pe domeniul producerii de alcool şi băuturi răcoritoare deveniseră şi ele istorie, Ion Leu orientându-şi activităţile pe zona lucrărilor în infrastructura rutieră – reabilitări şi modernizări de drumuri, inclusiv asfaltări. Omul de afaceri buzoian devenise performant pe domeniu, pentru că dispunea de utilaje cu tehnologie ridicată, iar betonul şi materialul bituminos erau pregătite în staţiile proprii. Aşa se face că, odată cu impunera sechestrului asigurător, pentru recuperarea prejudiciului către bugetul statului, au fost oprite şi lucrările în şantierele de pe raza comunelor Cochirleanca, Verneşti, Brăeşti, Vintilă Vodă, Săruleşti sau Breaza. De asemenea, cei aproximativ 200 de angajaţi riscau să rămână fără locurile de muncă.

 

PRIMPĂRIA

MĂRGĂRITEŞTI

- Anunţ public -

Primăria Mărgăriteşti anunţă începerea următoarelor lucrări:

1. Autorizaţia nr. 56 din 24 mai 2024, se autorizează executarea lucrărilor de construire pentru: Construire împrejmuire teren sport.

 

2. Autorizaţia nr. 655 din 12 iunie 2024, se autorizează executarea lucrărilor de construire pentru: Amenajare parcare şi spaţiu de joacă copii, sat Fântânele, comuna Mărgăriteşti, judeţul Buzău.

....................................

ANUNŢ PUBLIC PRIVIND DEZBATEREA PUBLICĂ

Comuna Săpoca, cu sediul în comuna Săpoca, sat Săpoca, str. Principală, nr. 121, judeţul Buzău, în calitate de titular al Planului Urbanistic Zonal -”Dezvolatrea unei zone ID – Industrie şi depozitare, prin introducerea în intravilan,a 3 terenuri din domeniul privat al comunei Sapoca”, cu amplasamentul în comuna Săpoca, sat Săpoca
.....................................
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

............................................

OPINIE

Sănătate, Minte&Corp,

Educație, Social

 

Nivelul precar al sănătății mintale, o problemă tot mai acută

JW.org, resursă gratuită de informații utile

Citeşte mai departe...

................................................

Articol de opinie

Agresiunile împotriva femeilor.

Vor lua vreodată sfârșit?

„Violența împotriva femeilor și a fetelor este una dintre cele mai sistematice și mai frecvente încălcări ale drepturilor omului la nivel mondial. Țările UE nu fac excepție. Din păcate, o femeie din trei a fost victima unor violențe fizice sau sexuale.” (Consiliul Europei, 4 martie 2024)

Citeşte mai departe...

.............................................

 

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)