booked.net

Share
cezarpredatrabuc.jpgCe ştie deputatul Cezar Preda despre toate acestea?!
România a ajuns groapa de gunoi a Europei. Autorităţile anunţă că au descoperit 16 camioane pline de gunoi menajer care intrau în ţară sub formă de marfă reciclată.
 Urmau însă să fie aruncate la gropi de gunoi din 5 judeţe. Erau deşeuri periculoase, susţine ministrul Mediului, care cere controale mai stricte la graniţă. Transporturile ilegale pot fi doar vârful icebergului.
Ministerul Mediului a prezentat câteva poze cu deşeurile aduse cu TIR-ul in România. Este vorba chiar şi despre deşeuri medicale, extrem de periculoase. În acte, însă, acestea erau trecute ca produse reciclate, numai bune de folosit în producţia textilă. Garda de mediu şi poliţia de frontieră au stabilit şi traseul acestor deşeuri periculoase. 13 au venit din Germania, două din Ungaria şi un transport din Austria. Urmau să ajungă la 6 gropi de gunoi din 5 judeţe: Hunedoara, Ilfov, Buzău, Constanţa şi Prahova.
Ministrul Mediului a refuzat să spună care sunt operatorii economici la care ar fi ajuns aceste gunoaie, dar sugerează că transportul de gunoaie menajere din Uniunea Europeana în România pare o activitate obişnuită.
Cristiana Paşca Palmer, ministrul Mediului: „Cam 40% dintre ele mergeau la un singur operator. Acolo am trimis garda în control, s-a dovedit că exista ilegalităţi şi că era deja un „pattern" de a se proceda aşa şi am solicitat o anchetă penală. Aş vrea să se înţeleagă foarte clar pentru operatorii economici că România nu este o ţară care poate fi groapa de gunoi a Europei".
Din păcate, în realitate lucrurile stau altfel. Taxele de la gropile de gunoi din România sunt cele mai mici din Uniunea Europeană. Cel mult 10 euro pentru o tonă, faţă de 180 în Germania. În aceste condiţii, la fiecare TIR, importatorii de gunoaie economiseau mai bine de 3000 de euro. Nu este de mirare că România a ajuns extrem de atractivă pentru cei care vor să scape de deşeuri.
În timp ce deşeurile din ţările din Uniunea Europeana ajung la gropile de gunoi româneşti. O parte din deşeurile noastre sunt aruncate la întâmplare pe câmpuri. Potrivit unor statistici, timp de 5 ani, mii de voluntari au strâns de pe terenuri virane peste 25 de mii de tone de astfel de deşeuri. În 5 ani au fost strânse mai bine de 10.000 de TIR-uri pline cu deşeuri menajere. Din păcate, cantitatea reprezintă o picătură într-un ocean.
Surse apropiate anchetatorilor ne-au dezvăluit că la Buzău este vorba de RER Ecologic Service S.A., firma controlată de baronul Cezar Florin Preda. Mai mult. Se pare că acesta ar avea o colaborare, în sensul „acoperirii” transporturilor de gunoaie, cu un alt agent economic buzoian, cu afaceri importante pe domeniul reciclării deşeurilor de orice fel.

 

Deputatul
Laurențiu Țepeluș
la finalul
celei de-a treia
sesiuni parlamentare
Profesorul buzoian Laurențiu Țepeluș reprezintă județul Buzău în Parlamentul României din partea Partidului Social Democrat și deține funcția de secretar al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților.
............................................
Joker-ul de la Prefectură
Nu cu prea mult timp în urmă, reţelele de socializare erau pline de… grija liberalilor buzoieni pentru confortul negustorilor din târgurile şi pieţele din judeţ, drept pentru care purtătorii de săgeată albastră pe fond galben au derulat campanii în teritoriu, pentru ca cetăţenii să vadă că liberalilor le pasă. Într-o postare a lor, de la Ruşeţu, în târg, am observat cum prefectului i se pasase un teanc de ziare (liberale!) sub braţ. Evident, pentru a fi distribuite. Da, tocmai de prefect?!!
...........................................
Liberalul Avrămescu
se dă, din nou, prieten
al social democraţilor
Zilele trecute, liderul liberalilor buzoieni a formulat o declaraţie cel puţin uimitoare, la un post local tv, prin care recunoştea zonele de comunicare eficientă cu adversarii săi politici (dar) colegi la guvernare: în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, unde este coleg cu social democratul buzoian Romeo Lungu, iar pentru teritoriu, pe lângă Instituţia Prefectului (conducere liberală) aprecia deschiderea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu
..............................................
Romeo Lungu, deputat PSD:
 „Patru comune buzoiene
au primit finanţare
pentru reţele
de gaze naturale”
Unul dintre cei mai activi parlamentari buzoieni, social democratul  Romeo Lungu, a postat pe pagina personală de socializare un anunţ, din care aflăm că patru comume buzoiene, trei în apropierea oraşului Buzău, iar cea de-a patra pe Valea Nişcovului, au primit aviz favorabil la finanţare pentru proiectele de investiţii ce vizează înfiinţarea reţelellor de gaze naturale.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)