booked.net

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/manolos1.JPG'
There was a problem loading image 'images/manolos1.JPG'
There was a problem loading image 'images/manolos2.JPG'
There was a problem loading image 'images/manolos2.JPG'
Share

romeo-lungu.jpgEsop, sclavul grec, era atât de deştept, încât orice observaţie primea de la stăpânul său, îi răspundea cu o vorbă de duh, o pildă comică şi scăpa de pedeapsă. L-a înveselit într-atâta pe stăpânul său, încât l-a făcut om liber până la urmă.

Pilda celui mai mare scriitor de fabule în antichitate poate rezona inclusiv în comportamentul unora dintre confraţii jurnalişti de astăzi care, probabil în pană de inspiraţie la alegere unora dintre titluri, ori subjugaţi fatalmente unor principii ale vinovăţiei,..

... pun anateme şi aruncă în derizoriu acţiuni care, chipurile, le-ar aduce aminte de perioade istorice mai puţin comode, din poziţia cetăţeanului de rând, cum ar fi cea tocmai depăşită în decembrie 1989.

La 20 de ani, cât se pare că petrecuse în comunism, pentru ca acum să-şi asume titlul pentru articolul „Directorul DJTS reînvie consursurile între licee din perioada comunistă”, actuala jurnalistă îşi cerea dreptul la libertate, obţinută graţie unor alte jertfe, reale, pentru ca acum să facă dovada unui personaj „încarcerat” în marasmul propriilor principii, greşit orientate spre negativism, după perioada de ucenicie la masa celui mai mare jurnalist buzoian.

 

CONCURSURI  DE  CULTURĂ  GENERALĂ 

ŞI  APTIUDINI  SPORTIVE

manolos1.JPGElevi din 11 licee buzoiene, din municipiul Buzău, Râmnicu Sărat, Pătârlagele şi Beceni se întrec în următoarea perioadă într-un concurs – spectacol, unde vor evolua în cinci probe: cultură generală, dans, muzică, baschet şi prezentarea propriului liceu.

Directorul Romeo Lungu a promis că premiile acordate echipelor de pe podium vor fi atrăgătoare. Reprezentanţii liceului care vor reuşi să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului vor petrece la vară trei zile pe Litoral, iar cei clasaţi pe locurile II şi III vor primi echipamente electronice pentru liceul lor.

 

Pentru că iniţiativa directorului DJTS, Romeo Lungu, a fost comentată de unul dintre ziarele on-line locale sub presiunea unor sentimente de frustrare, considerăm că este de datoria noastră, civică, să-l susţinem pe şeful instituţiei publice pe probleme de sport şi activităţi ale tineretului.

Şi pentru că în prima zi de concurs în Sala Sporturilor au evoluat elevii de la Pedagogic şi cei de la Pătârlagele, vă prezentăm poziţia directorului Liceului Pedagogic, profesorul de istorie Constantin Coman, vizavi de iniţiativa directorului DJTS – Romeo Lungu.

manolos2.JPG„Regimul comunist nu a inventat nimic nou, la vremea respectivă, mai ales că astfel de evenimente se organizau şi în perioada interbelică. În plus, la nivelul altor state astfel de competiţii fac parte din acţiunile curente – întreceri sportive, culturale ş.a.

Comentând strict despre evenimentul organizat de directorul DJTS Buzău, pot spune că s-au făcut chiar economii financiare, pentru că au fost cuplate cele două segmente – sport şi cultură.

Explicaţia pentru astfel de manifestări? E simplu. Dăm posibilitatea copiilor să se cunoască şi între clase, să conştientizeze şi să întărească ceea ce se numeşte spirit de solidaritate şi spiritul de apartenenţă la o şcoală mare. În plus, competiţia este binevenită oricând. Evenimente celor asemănătoare celor care se întâmplă în această perioadă în Sala Sporturilor se întâmplă în toată America, de exemplu”, a concluzionat directorul Liceului Pedagogic, prof. Constantin Coman.

 

Deputatul
Laurențiu Țepeluș
la finalul
celei de-a treia
sesiuni parlamentare
Profesorul buzoian Laurențiu Țepeluș reprezintă județul Buzău în Parlamentul României din partea Partidului Social Democrat și deține funcția de secretar al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților.
............................................
Joker-ul de la Prefectură
Nu cu prea mult timp în urmă, reţelele de socializare erau pline de… grija liberalilor buzoieni pentru confortul negustorilor din târgurile şi pieţele din judeţ, drept pentru care purtătorii de săgeată albastră pe fond galben au derulat campanii în teritoriu, pentru ca cetăţenii să vadă că liberalilor le pasă. Într-o postare a lor, de la Ruşeţu, în târg, am observat cum prefectului i se pasase un teanc de ziare (liberale!) sub braţ. Evident, pentru a fi distribuite. Da, tocmai de prefect?!!
...........................................
Liberalul Avrămescu
se dă, din nou, prieten
al social democraţilor
Zilele trecute, liderul liberalilor buzoieni a formulat o declaraţie cel puţin uimitoare, la un post local tv, prin care recunoştea zonele de comunicare eficientă cu adversarii săi politici (dar) colegi la guvernare: în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, unde este coleg cu social democratul buzoian Romeo Lungu, iar pentru teritoriu, pe lângă Instituţia Prefectului (conducere liberală) aprecia deschiderea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu
..............................................
Romeo Lungu, deputat PSD:
 „Patru comune buzoiene
au primit finanţare
pentru reţele
de gaze naturale”
Unul dintre cei mai activi parlamentari buzoieni, social democratul  Romeo Lungu, a postat pe pagina personală de socializare un anunţ, din care aflăm că patru comume buzoiene, trei în apropierea oraşului Buzău, iar cea de-a patra pe Valea Nişcovului, au primit aviz favorabil la finanţare pentru proiectele de investiţii ce vizează înfiinţarea reţelellor de gaze naturale.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)