booked.net

Share

aa_copy.jpgData de 11 mai va fi un nou reper în existenţa brandului „Gloria Buzău”, după ce în anul 2017 primarul Toma şi consilierii municipali se delimitaseră de un trecut al Gloriei Buzău cuntificat într-un dosar instrumentat de procurori DNA.

 De data acesta, Instituţia Primăriei Buzău s-a aliat cu Instituţia Consiliului Judeţean pentru a da naştere unei noi entităţi - Asociaţia Judeţeană „Fotbal Club Buzău”, în cadrul căreia va fi reactivat clubul de fotbal înfiinţat de omul de afaceri Ionel Turturică, într-un parteneriat public-privat, procentele în participaţiune fiind de 40% - 40% şi 20% în dreptul investitorului privat.

Acţiunea comună convenită de preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu şi primarul Municipiului Buzău, Constantin Toma, se doreşte a fi un program mult mai amplu, dincolo de soluţia imediată privind rezolvarea unor probleme de ordin financiar, şi vizează obţinerea unui statut legal care să permită formaţiunii din Crâng să-şi poată propune, pentru viitorul campionat, promovarea în primul eşalon fotbalistic al ţării.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Neagu, consideră că acţiunile de ieri, consumate în cele două plenuri, reprezintă doar un prim pas într-un proces de reaşezare a organigramei, pentru ca Asociaţia Judeţeană „Fotbal Club Buzău” să funcţioneze în baza Legii Sporturilor şi în agrement cu Legea ONG-urilor. „Am ajuns la un consens, prin votul Consiliului Judeţean de astăzi (n.r.-11 mai a.c.) pentru sportul şi fotbalul buzoian”, a declarat preşedintele Neagu în faţa presei locale, în cadrul unei conferinţe comune, iar primarul Toma a adăugat: „Acum îndeplinim toate condiţiile pentru ca echipa noastră de fotbal să-şi poată propune promovarea în eşalonul superior”.

Preşedintele Neagu a precizat că noul proiect, în care instituţia pe care o coordonează s-a angajat în calitate de finanţator asociat, nu vizează, cu prioritate promovarea în eşalonul superior. Noul staff va avea misiunea de a reorganiza activitatea fotbalistică juvenilă la nivel de judeţ, astfel încât să fie asigurată pepiniera de selecţie pentru echipa fanion a judeţului. „Nu vom apela la mewrcenari, fotbalişti consacraţi, cu nume, care ar putea garanta promovarea în campionatul următor, pentru ca după aceea să apară probleme...”, a spus preşedintele Neagu. În acest context, a fost adusă în discuţie intenţia preşedintelui şi a Consiliului Judeţean de a continua şi finanţarea proiectului „Metalul Buzău”, care în opinia oficialului buzoian ar trebui să devină în cel mai scurt timp adevărata pepinieră a brandului „Gloria Buzău”. O primă acţiune în acest sens va fi reabilitarea suprafeţei de joc în baza sportivă amintită.

 

Deputatul
Laurențiu Țepeluș
la finalul
celei de-a treia
sesiuni parlamentare
Profesorul buzoian Laurențiu Țepeluș reprezintă județul Buzău în Parlamentul României din partea Partidului Social Democrat și deține funcția de secretar al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților.
............................................
Joker-ul de la Prefectură
Nu cu prea mult timp în urmă, reţelele de socializare erau pline de… grija liberalilor buzoieni pentru confortul negustorilor din târgurile şi pieţele din judeţ, drept pentru care purtătorii de săgeată albastră pe fond galben au derulat campanii în teritoriu, pentru ca cetăţenii să vadă că liberalilor le pasă. Într-o postare a lor, de la Ruşeţu, în târg, am observat cum prefectului i se pasase un teanc de ziare (liberale!) sub braţ. Evident, pentru a fi distribuite. Da, tocmai de prefect?!!
...........................................
Liberalul Avrămescu
se dă, din nou, prieten
al social democraţilor
Zilele trecute, liderul liberalilor buzoieni a formulat o declaraţie cel puţin uimitoare, la un post local tv, prin care recunoştea zonele de comunicare eficientă cu adversarii săi politici (dar) colegi la guvernare: în Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului, unde este coleg cu social democratul buzoian Romeo Lungu, iar pentru teritoriu, pe lângă Instituţia Prefectului (conducere liberală) aprecia deschiderea din partea preşedintelui Consiliului Judeţean, economistul Petre Emanoil Neagu
..............................................
Romeo Lungu, deputat PSD:
 „Patru comune buzoiene
au primit finanţare
pentru reţele
de gaze naturale”
Unul dintre cei mai activi parlamentari buzoieni, social democratul  Romeo Lungu, a postat pe pagina personală de socializare un anunţ, din care aflăm că patru comume buzoiene, trei în apropierea oraşului Buzău, iar cea de-a patra pe Valea Nişcovului, au primit aviz favorabil la finanţare pentru proiectele de investiţii ce vizează înfiinţarea reţelellor de gaze naturale.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Pagini din
istoria fascinantă
a bibliotecii publice
din Buzău

Fondată de cărturarul Basil Iorgulescu în 1893, primind donaţii importante de la Alexandru Marghiloman şi de la Academia Română, peregrinând în timp prin diverse clădiri, biblioteca publică din Buzău şi-a croit o istorie impresionantă şi un fond de carte, manuscrise, fotografii şi documente demn de lăudat. Din dialogul cu directorul Bibliotecii Judeţene „V. Voiculescu”-Buzău, Sorin Burlacu, putem constata atât importanţa acestei instituţii în istoria culturală a locului, avatarurile prin care a trecut de la fondare până în zilele noastre, cât şi menţinerea bibliotecii într-un spaţiu viu, de întâlnire a scriitorilor cu publicul, a tinerilor cu cartea.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRLSome informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)