booked.net

Share

marian_margarit.jpg"Secretul longevităţii mele în această funcţie are două componente: una de caracter, de atitudine comportamentală, iar a doua este cea de realizare a obiectivelor pe care le propui, le dezvolţi şi le finalizezi pentru oameni.

 Nu poţi lua la una dintre acestea o notă mai mică şi la cealaltă o notă mai mare pentru că nu o să reuşeşti niciodată. De aceea corespondenţa între aceste două componente este obligatorie. Altfel, votul te poate trimite foarte repede acasă!"

 

-Aţi realizat repede că cele două componente sunt obligatorii?

- Eu veneam dintr-o zonă pedagogică, psihologică, ce trebuia îmbinată armonios cu partea pragmatică. Să poţi să alegi pentru comunitate, într-o ordine prioritară ceea ce doreşte mai mult, ceea ce îi rezolvă doleanţele într-un mod eficient şi curent.

 

- Definiţi în două propoziţii primul mandat!

- Eu veneam dintr-o zonă mai aparte, mai sentimentală, mai cuminte. Veneam într-o lume în care se împărţeau animalele, se împărţea pământul… Dacă nu aveam această calitate în sufletul meu, în configuraţia mea spirituală, era foarte greu. Niciodată eu nu am căutat să nedreptăţesc pe unul în dauna celuilalt. Mi-am propus şi consider că am reuşit în mare măsură să asigur acea imparţialitate. Acest gând m-a urmărit mereu. A fost o perioadă în care libertatea de expresie era interpretată greşit, se plăteau poliţe, patimi renăscute, prăfuite erau scoase la suprafaţă… a fost greu dar eu am reuşit să duc lucrul la bun sfârşit, să-i calmez pe oameni, să-i orientez pe o direcţie bună. S-a creat o corespondenţă sufletească, frumoasă, între mine şi ei.

 

- Transformările de factură morală, la nivelul comunităţii, au dus, implacabil, la apariţia unor momente tensionate între cadrele didactice şi elevi-părinţi. Aţi fost tentat să ţineţi partea foştilor colegi?

- M-am implicat tot timpul în aceşti 27 de ani şi am fost aproape de cadrele didactice. Am mediat. Venea omul: „vezi că i-ai clipit greşit copilului”, apăreau tot mai des certuri la adresa cadrelor didactice. Dar, cu atenţie şi mai ales cu răbdare am reuşit să creez un echilibru şi să statuez o colaborare care să nu aibă amprente şi să nu aibă părţi contondente.

 

- Calităţile dumneavoastră, morale, v-au ajutat în rezolvarea unor chestiuni de ordin politic, nu neapărat în relaţiile cu partidul care vă susţinea?

- Să ştiţi că am făcut lucruri foarte frumoase chiar fiind în opoziţie. Am avut parte de un anume respect din partea liderilor politici ai vremii, pe care l-am căpătat datorită formaţiunii mele profesionale.

 

- Cum aţi rezistat atacurilor şi propunerilor de a trece în altă barcă politică?

-Am avut două mari cumpene politice, când am fost supus unor presiuni foarte puternice. Îmi amintesc cum, prin 2005, peste 40 de colegi primari au plecat, iar la partid bătea vântul. Încăpeam toţi într-o săliţă mică. Mai rămăseserăm vreo 10-11 primari. Un alt atac s-a petrecut mai devreme… Veneau delegaţii, veneau acasă, dar eu întotdeauna am considerat verticalitatea ca pe o floare rară.

 

- Cum l-aţi privit, văzut şi apreciat pe seniorul Corneliu Coposu?

- Un munte de seriozitate şi verticalitate. Aşa l-am văzut. L-a prins Revoluţia prea târziu, era prea în vârstă, altfel lucrurile ar fi arătat cu totul altfel. Dar cred că nici măcar o influenţă chiar venită din partea unui astfel de titan în ale politicii nu mi-ar fi clintit constituţia mea morală şi politică. Nici un „virus” politic nu m-ar fi putut contamina. Coposu a fost un model de om politic, dar nu cred că se putea vorbi de o compatibilitate, chiar dacă propunerile şi ademenirile erau foarte sus puse, sus de tot. Şi nu îmi pare rău că nu am cedat. Sunt mulţumit cu ce am realizat, până acum, şi pentru comunitate şi pentru mine.

 

- Să zicem că veţi fi la pian, ori sub cireşul din curte şi, la un moment dat, aţi ieşi la poartă: cum aţi vrea să arate comuna?

- Aş vrea să văd o lume civilizată, în care nu se mai aruncă oricum şi oricând nimic pe stradă, aş vrea să văd liniştea care vorbeşte, aşa ceva visez eu. Unul dintre fii mei spunea: „Tată, gradul de confort a fost ridicat destul de sus, dar trebuie ridicat şi gradul de civilizaţie, altfel discrepanţa creată va durea, la un moment dat”. Peste tot, nu numai la nivelul unei comune trebuie să fie întronat acel grad de civilizaţie care să placă ochiului.

 

- Condiţia de relativă izolare geografică a localităţii Boldu conferă, oarecum, un statut aparte intelectualilor care îşi desfăşoară activitatea profesională pe teritoriul comunei?

- Eu, cât am putut şi cât pot, alături de băieţii mei care muncesc tot în localitate, unul profesor, celălalt preot, am urmărit ca intelectualii să recâştige imaginea şi rolul pe care l-au avut în perioada interbelică. Aşa vreau, profesorul să fie respectat, medicul să fie respectat, preotul să fie respectat. Atunci cred eu că lucrurile vor fi pe făgaşul lor. Astfel de repere, câteva familii de intelectuali, pot fi identificate în Boldu, chiar mi-au fost aproape şi împreună am făcut lucruri bune pentru comunitate. Am întreţinut acel respect câştigat încă din copilărie şi pe care l-am adus până în aceste zile… 

 

,,Eu salvez!", proiectul prin care profesorii şi elevii Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău învaţă să acorde primul ajutor
Joi, 18 aprilie 2024, în sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău, s-a desfăşurat prima activitate din cadrul proiectului ,,Eu salvez!”, conceput din necesitatea de a forma şi dezvolta, în rândul elevilor și al cadrelor didactice, abilităţi de acordare a primului ajutor.
...................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
îşi menţine
activitatea politică
la standarde europene
Andi Cristea, fost europarlamentar din partea social democraţilor, actualmente deputat în Parlamentul României din partea electoratului buzoian, are o activitate susţinută, fiind prezent cu teze proprii în diverse comisii de lucru, cele mai multe angrenând teme de interes european, dar şi internaţional.
.......................................
Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL



Some informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)