booked.net

Share

neagu_cj1.jpg„Am avut noroc să lucrez cu un aparat tehnic profesionist”

Petre Emanoil Neagu este al cincilea preşedinte la Consiliul Judeţean Buzău, în perioada postdecembristă,

 după Alexandru Mânzală (1992-1996), Viorel Constantinescu (1996-2000; 2000-2004), Victor Mocanu (2004-2008; 2008-2012) şi Cristinel Bîgiu (2012-2014; 2014-2016 interimat asigurat de actualul preşedinte Petre Neagu), mandate în care actul administrativ a suferit modificări şi îmbunătăţiri, calitatea serviciilor publice fiind, nu de puţine ori, superioară exerciţiilor la Centru.

Începând cu mandatul 2004, exerciţiul administrativ a intrat într-un proces de descentralizare, context în care şeful de atunci al Consiliului Judeţean, Victor Mocanu anunţa că vrea să fie un preşedinte puternic. La acel moment observatorii politici avansau ideea că Mocanu prevestea nesupunerea faţă de partid. În realitate, fostul preşedinte intuise că viitorul instituţiei publice care avea ca obiect de activitate administrarea judeţului era orientarea către sursele de finanţare din spaţiul Comunitar. Din acea perioadă departamentele şi serviciile care formau aparatul tehnic al Consiliului Judeţean, ori erau arondate acestuia, au fost supuse unor procese minuţioase care vizau profesionalizarea funcţionarilor.

După un stagiu de vicepreşedinte şi un altul în care a asigurat interimatul primei funcţii în Executivul Consiliului Judeţean, la alegerile locale din 2016 cei mai mulţi buzoieni l-au desemnat pe Petre Emanoil Neagu să conducă cea mai puternică instituţie publică judeţeană, pentru un mandat de patru ani. Între timp, departamentul „proiecte europene” devenise punctul forte, alături de cel juridic, iar funcţionarii specializaţi în studii privind reabilitarea infrastructurii rutiere puteau prezenta un program pentru asfaltarea drumurilor de interes judeţean. Nu în ultimul rând, Serviciul Protecţie Socială devenise mai eficient, astfel că preşedintele Neagu a fost de acord, la primul exerciţiu bugetar, să aloce aproape o pătrime din fondurile judeţului pentru îngrijirea şi protejarea copiilor instituţionalizaţi şi a celor cu deficienţe.

În primul an de mandat ca preşedinte al Consiliului Judeţean, Petre Neagu a dorit să pună în practică acele politici publice care îşi dovedesc eficienţa imediată la nivelul populaţiei.

-Domnule preşedinte, cel puţin pentru mine este clar că pe durata anului 2017 Consiliul Judeţean Buzău nu avut doar un alt preşedinte la conducere, ci şi un al OM la momentul deciziilor. A fost vorba despre o strategie anume, ori despre manifestarea anumitor calităţi personale?

-Nu a fost vorba despre o strategie sau o schimbare de strategie. Eu sunt persoana pe care o vedeţi şi nimic mai mult. Probabil că, odată cu trecerea timpului, este normal să devenim mai aplecaţi spre anumite probleme sau lucruri, ori să le privim şi cu alţi ochi, nu numai cei ai specialistului. Despre o astfel de atitudine ar putea fi vorba, nicidecum despre o anume strategie. Dar eu spun că nu contează prea mult persoana, omul Neagu, pentru că important este ca instituţia să dezvolte un program coerent, din care să rezulte cât mai multe lucruri bune pentru cei care ne-au trimis să ocupăm, temporar, aceste funcţii. La fel de important este să ne dăm seama că la un moment dat suntem în perimetrul unei greşeli şi să facem în aşa fel să o îndreptăm.

01-Cladire-CJ-Buzau-1.jpgDumnezeu ne-a făcut două daruri: viaţa ca şi dar, şi iubirea. Iubirea faţă de oameni. Eu încerc, după posibilităţile şi capacităţile mele, împreună cu colegii mei din Consiliu, atât cei din Executiv, cât şi cei din aparatul tehnic, să încercăm să avem un echilibru, să încercăm să rezolvăm cât mai mult din doleanţele cetăţenilor. Prin natura instituţiei noastre, avem anumite priorităţi de bază. Mă refer la infrastructura rutieră, la infrastructura în sănătate, având în vedere că Spitalul Judeţean este în custodia noastră, şi bineînţeles este vorba şi despre protecţia socială şi activităţi specifice unor anumite categorii de copii, pentru că în subordinea Consiliului Judeţean este şi Direcţia pentru Protecţie Socială şi Direcţia pentru Protecţia Copilului. Important este, din punctul meu de vedere, ca din momentul în care ajungi într-o funcţie publică să realizezi că într-o zi poţi pleca, şi ar fi bine să o faci cu zâmbetul pe buze şi să poţi să te uiţi cu seninătate în ochii oamenilor, cu acelaşi zâmbet şi naturaleţe să poţi saluta oamenii. Atunci înseamnă cu lucrurile sunt în ordine. Că nu vei putea rezolva toate problemele, asta este cu totul altceva, dar important este să faci tot ce este posibil ca mare parte dintre proiectele pe care la un moment dat ţi le asumi, să le duci la îndeplinire. Şi mai este o poveste, pe care fiecare o învăţăm doar cu trecerea timpului: în viaţă trebuie să înţelegi că nu poţi să faci nimic singur, dacă nu ai o echipă, un colectiv de lucru care este devotat menirii sale. Altfel nu vei putea face nimic. Eu acum pot spune că în mare parte am reuşit, anume să creez o atmosferă de lucru normală în Consiliul Judeţean, iar aici trebuie să spun că am avut şi un mare noroc, sau avantaj, pentru că oamenii care lucrează în Consiliul Judeţean, care se ocupă de drumuri, de fondurile europene, care se ocupă de protecţia socială, care se ocupă de problemele juridice, chiar sunt nişte profesionişti. Îşi fac treaba bine. Important este să ştii să colaborezi cu colectivul, să ştii să-i înţelegi, pentru că fiecare dintre noi suntem în primul rând oameni, cu probleme personale, care apar fie în mediul familial, fie în relaţiile sociale, dar la serviciu am încercat să facem o poveste, să uităm de tensiunile zilnice, pentru a putea da cât mai mult cetăţenilor.

Populaţia vrea ca lucrurile în instituţia Consiliului Judeţean să fie făcute ca la carte, dar fiecare dintre noi ne lovim de anumite chichiţe de ordin legislativ, sau care ţin de birocraţie, de inerţia păguboasă şi incoerenţa altor oameni. Toate acestea, la un moment dat, te pot determina, dacă nu eşti un bun profesionist, să nu mai ai aplecare pentru meseria pe care o faci, ca la un moment dat chiar să renunţi. De ce spun acest lucru: a fost un obiectiv pentru care am vrut ca din toate puterile noastre, a celor din Consiliul Judeţean, să punem în practică proiectul Podului de la Vadu Paşii. Dacă nu aveam adevăraţi profesionişti în Consiliul Judeţean, cei din Direcţia Tehnică, cei de la Juridic, acea lucrare rămânea ca un obiectiv care ar putea fi realizat cândva. După mulţi nervi, după multe ore de trudă, după mulţi kilometri făcuţi pe la diverse instituţii centrale s-a dovedit că acolo unde este perseverenţă şi voinţă se poate realiza. Meritul pentru că acum acest proiect este în lucru nu este al meu şi al celor doi vicepreşedinţi, ci în proporţie de 90% al specialiştilor din aparatul Consiliului Judeţean. (...) (continuarea în ediţia viitoare)

 

,,Eu salvez!", proiectul prin care profesorii şi elevii Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău învaţă să acorde primul ajutor
Joi, 18 aprilie 2024, în sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău, s-a desfăşurat prima activitate din cadrul proiectului ,,Eu salvez!”, conceput din necesitatea de a forma şi dezvolta, în rândul elevilor și al cadrelor didactice, abilităţi de acordare a primului ajutor.
...................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
îşi menţine
activitatea politică
la standarde europene
Andi Cristea, fost europarlamentar din partea social democraţilor, actualmente deputat în Parlamentul României din partea electoratului buzoian, are o activitate susţinută, fiind prezent cu teze proprii în diverse comisii de lucru, cele mai multe angrenând teme de interes european, dar şi internaţional.
.......................................
Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL



Some informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)