booked.net

Share

bradeanu2.jpgPuţine sunt situaţiile în care schimbul de ştafetă la nivelul unei administraţii comunale, după o competiţie electorală, să fie făcut în condiţii normale, dar mai ales să poată fi identificate programe  / proiecte / investiţii, prevăzute ori în curs, care să poată fi continuate, ori să fie puse în valoare.

 Noului primar al comunei Brădeanu, Costel Nicolaie, fost secretar al Primăriei timp de patru mandate, sub acelaşi primar, i-a fost simplu să constate diferenţele între promisiuni şi adevăratele realizări ale fostului său competitor. În acelaşi timp, obişnuit să acţioneze cu profesionalism, Nicolaie Costel a ignorat total varianta „vânătorii de vrăjitoare”, preferând să ştie cu ce se confruntă, cu adevărat, în realitate, dar mai ales ce va avea de făcut de acum încolo, pentru că la Brădeanu lucrurile nu erau şi nici nu sunt chiar aşa de frumoase, cum lasă impresia aranjamentele stradale, de exemplu.

 

bradeanu3.jpgÎn primul rând proiectul pentru apă şi canalizare, este o investiţie care nu a fost gândită bine de la început. Este vorba despre prima înfiinţare a canalizării în satele Brădeanu şi Smârdanu şi extindere reţea de alimentare cu apă. „Finanţarea este de la Ministerul de Mediu, spune primarul Nicolaie Costel, în proporţie de 74%, iar un procent de  26% va fi contribuţie de la bugetul local, adică aproape 13 miliarde de lei, o sumă foarte mare pentru potenţialul comunităţii noastre”.

În acelaşi timp, primarul lasă să se înţeleagă că necazul  cel mai mare este că din tot acest proiect investiţia pentru apă este neeligibilă, de aceea Consiliul Local va trebui să identifice soluţii pentru ca tot de la bugetul local să mai fie acoperite alte cheltuieli, mai mari, de aproape 19 miliarde de lei vechi, de asemenea ca procent de cofinanţare. „Vă daţi seama ce presiune este pe bugetul local, spune primarul de Brădeanu, şi cred că abia în vreo 10 ani să reuşim să încheiem aceste plăţi”.

Dar ceea ce trebuie să ştie şi cetăţenii comunei Brădeanu, dar mai ales autorităţile judeţene, şi prin intermediul lor cele centrale, această situaţie trebuie rezolvată până cel târziu în iulie 2017, adică anul viitor, nicidecum într-o perioadă mai lungă sau mai scurtă, în funcţie de posibilităţile financiare ale comunităţii locale!

De ce s-a considerat apa neeligibilă? Explicaţia se regăseşte undeva la forurile superioare, mai exact la Ministerul Mediului şi se leagă de impunerea unor taxe de mediu, sume care în mod normal ar fi trebuit să intre în categoria subvenţii ale statului.

Noul primar de Brădeanu a înţeles imediat care ar fi soluţia pentru rezolvarea impasului financiar, în care s-ar putea regăsi la un moment dat Primăria şi Consiliul Local, de aceea a angajat primele discuţii, la foruri imediat superioare, pentru ca în cel mai scurt timp să fie întocmită o documentaţie prin care să se solicite Ministerului Dezvoltării să fie aprobată finanţarea investiţiei pentru extinderea reţelei de apă, prin PNDL (Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală), astfel ca administraţia locală să rămână doar cu obligativitatea acoperirii procentului de finanţare de 13 miliarde de lei vechi, şi aşa destul de mare. Lucrările pentru înfiinţarea reţelei de canalizare sunt aproape de finalizare în satul Smârdanu, în timp ce în satul de reşedinţă lucrările sunt în curs.

Un alt aspect ciudat legat de implementarea proiectului de canalizare este faptul că investiţiile se vor realiza doar pe cinci străzi, două la Smârdanu şi trei la Brădeanu, ceea ce va crea nemulţumire la nivelul populaţiei. Actualul primar spune că aşa a fost făcut proiectul, care a fost preluat din celebra Măsură 322, în care toată lumea trebuia să facă proiecte integrate în valoarea de două milioane şi cinci sute de mii de euro. „Vă amintiţi de perioada acelor aberaţii, când trebuia să faci în acelaşi proiect şi drum, şi cămin cultural, şi after scool şi un pic de apă şi canalizare. Vor fi câte patru kilometric de reţea de canalizre şi apă în fiecare din cele două sate amintite, dintr-un total de aproximativ 13 kilometri. Vor fi aproximativ 100 de gospodării beneficiare ale acestui program de investiţii”, a concluzionat primarul Nicolaie Costel. 

 

,,Eu salvez!", proiectul prin care profesorii şi elevii Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău învaţă să acorde primul ajutor
Joi, 18 aprilie 2024, în sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău, s-a desfăşurat prima activitate din cadrul proiectului ,,Eu salvez!”, conceput din necesitatea de a forma şi dezvolta, în rândul elevilor și al cadrelor didactice, abilităţi de acordare a primului ajutor.
...................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
îşi menţine
activitatea politică
la standarde europene
Andi Cristea, fost europarlamentar din partea social democraţilor, actualmente deputat în Parlamentul României din partea electoratului buzoian, are o activitate susţinută, fiind prezent cu teze proprii în diverse comisii de lucru, cele mai multe angrenând teme de interes european, dar şi internaţional.
.......................................
Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL



Some informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)