booked.net

Share

constantin_dumitru2.jpgPentru mulţi dintre noi este clar că cei aproape 30 de ani postdecembrişti s-au scurs într-o prea mare libertate, fără coerenţă în actul de guvernare, ceea ce înseamnă că, la nivel naţional, cu greu am putea vorbi despre un proiect unic, care să urmărească etape clare în dezvoltarea societăţii.

 Şansa comunităţilor mici, a comunelor, a fost doar un vot cât mai inspirat, din patru în patru ani, care să garanteze „specializarea” administraţiilor locale în aplicarea de proiecte de interes public pentru ridicarea nivelului de trai al populaţiei. În lipsa unei viziuni de ansamblu, cu „reţete” de guvernare modificate din patru în patru ani, pentru care calificativul a fost întotdeauna nesatisfăcător, reuşitele unor echipe în adminitraţiile publice din teritoriu au devenit adevărate poveşti de succes.

O eventuală listă care să cuprindă echipe care au performat în actul administrativ local ar putea începe, nu numai la nivelul judeţului, cu Mărăcineni de Buzău. Actuala echipă care formează Executivul administraţiei publice din comuna Mărăcineni este constituită din 2008, când primar a fost ales Constantin Dumitru, actualmente regăsit în postura de administrator public. O retrospectivă a activităţii administraţiei publice din Mărăcineni scoate în evidenţă două proiecte importante pe care echipa lui Constantin Dumitru le-a avut în vedere: reabilitarea Mărăcineniului ca bazin legumicol şi pregătirea localităţii în vederea dezvoltării imobiliare.

„Reabilitarea canalului de irigaţii, spune Constantin Dumitru, a fost o promisiune făcută în prima campanie electorală, dar a devenit, în timp, o ambiţie personală. Am trăit experienţe mai puţin plăcute, m-am lovit de o legislaţie care mă determina mai mult să renunţ, dar aplicând metoda paşilor mărunţi şi folosind relaţii cu oameni aflaţi în poziţii cheie în administraţia centrală am reuşit să readucem apa pe canalul de irigaţii. Ca o prelungire a acestui proiect, este important că am reuşit să convingem autorităţile centrale că trebuie să găsim soluţii pentru ca agricultorii să nu plătească apa pentru irigat. Am înfiinţat acel OUAI al legumicultorilor din Mărăcineni şi acum avem acces la subvenţii de la Guvern. Mai mult, fiind astfel organizaţi pe viitor putem pune la punct un proiect major de investiţii în infrastructura de irigaţii în bazinul legumicol Mărăcineni, cu care să accesăm fonduri europene”.

Reabilitarea canalului de irigaţii, adică conectarea la canalul hidroenergetic şi subtraversarea albiei majore a râului Buzău, s-a făcut doar cu susţinere financiară de la bugetul local. Se spune că în momentul în care actualul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a văzut documentaţia tehnică pentru organizarea şantierului, dar mai ales când a aflat detalii despre mărimea echipei de lucru, ar fi exclamat: „Numai un nebun s-ar fi înhămat la o astfel de lucrare!”. Concomitent, echipa din Primăria Mărăcineni a pus în practică proiecte care vizau modernizarea infrastructurii rutiere, astfel că, tot din fonduri de la bugetul local au fost asfaltate primele 10 străzi de interes local. În acest moment, la nivelul comunei Mărăcineni este în derulare un proiect de asfaltare, pe două componente, care va fi terminat în toamnă şi va acoperi modernizarea şi asfaltarea tuturor străzilor de pe raza comunei. De asemenea, au fost continuate două proiecte preluate, în faze diferite, de la vechea administraţie: finalizarea lucrărilor la un nou local de şcoală în satul Mărăcineni şi construirea reţelei de canalizare, concomitent cu reabilitarea şi extinderea reţelei locale de apă potabilă. La momentul 2008, reţeaua de apă potabilă dispunea de două foraje, pentru ca în 2018 să ajungă la nouă!

„Înfiinţarea reţelei de canalizare şi modernizarea şi extinderea reţelei de apă potabilă au fost două proiecte care au creat premisa înfiinţării serviciului public de gospodărire locală, spune Constantin Dumitru, pe care l-am completat cu serviciul de salubritate. De altfel, acest ultim serviciu public amintit îl prestăm şi în câteva comune de pe Valea Slănicului, astfel că avem venituri suplimentare la nivelul societăţii de gospodărire înfiinţată. Existenţa unor astfel de servicii presupune, implicit, ridicarea nivelului de trai, precum şi ridicarea cotei de atractivitate a zonei din punct de vedere imobiliar. În faţa unei astfel de perspective, am hotărât că un pas important pentru dezvoltarea localităţii era întocmirea unui nou Plan Urbanistic General. Zona intravilanului a fost extinsă, administraţia locală a dezvoltat noi proiecte de sistematizare, reţelele de apă şi de electricitate au fost suplimentate progresiv, astfel că la acest moment în Mărăcineni au apărut cartiere noi, iar populaţia aproape că s-a dublat. Administraţia locală şi-a impus un ritm de lucru care, se pare, nu stimulează şi reacţia beneficiarilor, adică a cetăţenilor. De fapt, nu cred că ar putea fi vorba despre ritmul de lucru, cât mai ales de refuzul unora dintre cetăţeni de a fi parte integrantă la aceste proiecte. Un exemplu în acest sens: la acest moment derulăm proiectele de asfaltare a tuturor străzilor din comună, dar descoperim că sunt mulţi cetăţeni care nu sunt racordaţi la... reţeaua de canalizare. Suntem obligaţi să facem intervenţiile din mers, dar în acele puncte vor apărea probleme. Terenul se va lăsa, pentru că nu va fi compactat după proceduri normale. De aceea eu consider că este important ca cetăţenii să răspundă cu mai multă deschidere la ofertele noastre, astfel încât respectul să fie reciproc”. 

 

,,Eu salvez!", proiectul prin care profesorii şi elevii Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău învaţă să acorde primul ajutor
Joi, 18 aprilie 2024, în sala de festivităţi a Şcolii Gimnaziale ,,Constantin Ivănescu” din Poşta Câlnău, s-a desfăşurat prima activitate din cadrul proiectului ,,Eu salvez!”, conceput din necesitatea de a forma şi dezvolta, în rândul elevilor și al cadrelor didactice, abilităţi de acordare a primului ajutor.
...................................
Deputatul buzoian
Andi Cristea
îşi menţine
activitatea politică
la standarde europene
Andi Cristea, fost europarlamentar din partea social democraţilor, actualmente deputat în Parlamentul României din partea electoratului buzoian, are o activitate susţinută, fiind prezent cu teze proprii în diverse comisii de lucru, cele mai multe angrenând teme de interes european, dar şi internaţional.
.......................................
Răzvan Stoica şi
vioara Stradivarius 1729,
un nou eveniment
din turneul baroc la Buzău
Joi, 11 iunie 2023, de la ora 18.00, la sala „Amfiteatru” a Muzeului Judeţean din Buzău va avea loc un nou eveniment muzical de excepţie!
Răzvan şi Andreea Stoica revin în atenţia publicului din România cu un prim turneu naţional dedicat repertoriului baroc.

..................................

Marcel Ciolacu

ţinteşte parteneriate
pentru revitalizarea
industriilor româneşti
În aşteptarea momentului în care PSD va prelua guvernarea, conform protocolului în cadrul alianţei cu PNL, deputatul buzoian Marcel Ciolacu, liderul social democraţilor la nivel naţional, deja lucrează pentru România ca un premier. Într-una dintre ultimele sale postări pe pagina personală de socializare, social democratul anunţă primele semne de concretizare a discuţiilor pe care le-a avut în Coreea de Sud (n.r.- în preajma Sărbătorilor de Iarnă 2022, în postura de şef al unei delegaţii economice, în care au fost şi miniştri din Guvernul României) pentru revitalizarea unui parteneriat strategic cu această ţară.
...........................................
Variantă de ocolire
pentru
decongestionarea
traficului rutier
în comuna Verneşti,
Buzău
Deputatul social democrat, Romeo Lungu, şi-a propus să monitorizeze parcursul birocratic al proiectului 
„Ideea construirii unei variante ocolitoare în comuna Vernești va rezolva, cu siguranță, problema traficului din zonă. Am găsit această soluție împreună cu secretarul de stat PSD, Bogdan Mîndrescu, căruia îi mulțumim pentru propunerea de parteneriat între Consiliul Județean Buzău și Primăria Vernești”.Acesta este mesajul deputatului buzoian social democrat, Romeo Lungu, pe pagina personală de socializare.
...........................................
Supraimpozitarea
pensiilor speciale

*Propunerile PSD pentru un nou sistem fiscal bazat pe echitate și solidaritate socială
Având în vedere principiile de echitate și solidaritate socială care trebuie să fundamenteze reforma sistemului fiscal din România, în viziunea PSD este necesară o diferențiere a regimului fiscal aplicat contribuabililor în funcție de veniturile acestora. Prin urmare, noul model fiscal trebuie să introducă impozite mai mari pentru cei cu venituri mari și impozite mai mici pentru cei cu venituri mici.

.......................................

ACHIZIŢII DE EXCEPŢIE - Cioran şi Eliade pentru Biblioteca Naţională

"Azi, 25 martie 2022, de ziua sfântă a Buneivestiri, am reuşit, împreună cu echipa din
Băcănia Tradiţională
la Maria şi Ion
Berca – La ROND

Vă aşteptăm cu drag!
Program 9.30-18.00
Tel.: 0765.010.200
Email:

..........................................

.............................................

Daţi copiilor aripi
În luna aprilie a fiecărui an, alegem cu bucurie să omagiem pe unul dintre cei mai iubiţi autori de basme pentru copii, Hans Chriastian Andersen. Scriitorul danez, născut pe 2 aprilie, 1805 la Odense, a oferit generaţiilor de copii multe povestiri precum Răţuşca cea urâtă, Fetiţa cu Chibrituri, Crăiasa Zăpezilor şi Micuţa Sirenă. Ziua Internaţională a Cărţii pentru copii a fost iniţiată de Consiliul Internaţional al Cărţilor pentru Tineret, IBBY, International Board on Books for Young People, pentru a promova schimbul de cărţi pentru copii, a uşura accesul copiilor la carte şi a publica şi distribui cărţi pentru copii, de bună calitate.

.........................................

UIMITORUL RADU DE LA AFUMAŢI

Măi vericilor, dacă pricepeţi cât de cât cum merg treburile în ţara asta, sunteţi de acord cu mandea că nimic nu-i nou sub soare de câteva sute de ani.

Citeşte mai departe...

... de la Politie

Atenţie la escroci! În ziua de 15 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 13.00, poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii...
Prinşi la pescuit cu plase monofilament Marţi după-amiază, în jurul orei 18.00, un echipaj din cadrul Secţiei 3 poliţie rurală Berca au surprins doi bărbaţi din comuna Săpoca, în vârstă de 40 şi 42 de ani, care...
Dezbateri pe teme preventive cu elevi de diferite vârste      În ziua de 11 iunie a.c., poliţişti din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului...
Flagrant în curtea unei societăți comerciale În ziua de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie comunal Vintilă Vodă au surprins un bărbat de 28 de ani din judeţul Prahova care,...
Bănuit de furtul unui telefon mobil, identificat de poliţişti Multithumb found errors on this page: There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' There was a problem loading image 'images/furt-telefon-cluj.jpg' În...

Copyright © 2014 SC MUNTENIA PRINT SRL



Some informations of script : //disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body //disableSelection(document.getElementById("mydiv")) = Disable text selection on element with id="mydiv" disableSelection(document.body) = Disable text selecting on the entire body of page(s)